18 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2021

Performistanbul Sanatçısı Ekin Bernay Tate’te

Uluslararası performans sanatı platformu Performistanbul sanatçısı Ekin Bernay, iki çalışmasıyla Tate tarafından hayata geçirilen Resilient Responses projesinde yer aldı.

Bruce Nauman’a atıfta bulunan Resilient Responses başlıklı performansın küratörlüğünü Tate’in genel program küratörü Annie Bicknell üstlendi. Performans, dans ve müzik alanında çalışan sanatçılar Thomas Heyes, Ekin Bernay ve Rowdy SS ile özel konuk Rebecca Bellantoni’nin yer aldığı video, karantina sırasında kameralara canlı kaydedilerek izleyicisiz boş kalmış tanklarda gerçekleştirildi. Projede yer alan her sanatçı pandemi döneminde kimlik, izolasyon, yabancılaşma ve insan direnci etrafında yaptığı araştırmaları üretimlerine yansıttı. Dört sanatçıyı bir araya getiren performans videosunda yer alan çalışmaların çoğunda dikkat çeken ortak temalar ile Bruce Nauman, Resilient Responses’ın referans noktasını oluşturuyor. Resilient Responses adlı performans videosu mevcut gerçekliğe, mekânın özelliklerine ve kimliğe yaratıcı yanıtlar oluşturmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Performans sanatçısı, dans ve hareket psikoterapisti Ekin Bernay’ın Resilient Responses kapsamında gerçekleşen Resilient Responses: Repair and Restore adlı sanatçı atölyesi izleyicilerle buluştu. Bernay’ın izleyicileri dinginliği, hareketi ve nefesi keşfetmeye teşvik eden; vücutla harita olarak çalışarak fiziksel sınırları ve direnci keşfetmeyi amaçlayan meditatif atölyesi, içsel güç ve direnç ile yavaşlama, derin düşünme ve bağlantı kurmaya davet ediyor. Atölye, Bruce Nauman’ın insan olmanın ne anlama geldiğini keşfetmek için bedenini materyal olarak kullandığı çalışmalarından ilham alıyor ve salgına yanıt olarak hayata geçiyor.

Resilient Responses adlı performans videosunu 4 Mart’a kadar buradan Resilient Responses: Repair and Restore adlı sanatçı atölyesi ise 21 Şubat’a kadar buradan izleyebilir ya da Tate’in internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

​Görsel künyesi: 2021, RESILIENT RESPONSES, Ekin Bernay, Thomas Heyes, Rowdy SS ve Konuk sanatçı: Rebecca Bellantoni, 50 dakika, Çevrim içi performans, Küratör: Annie Bicknell ve Ese Onojeruo, Terra Foundation for American Art Series: New Perspectives kapsamında, Tate, Londra

0
3073
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage