19 TEMMUZ, PAZAR, 2020

Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı’ndan Destek Çağrısı

Sanat dünyasında dördüncü yılını geride bırakan uluslararası performans sanatı platformu Performistanbul, Türkiye’nin ilk canlı sanat araştırma alanı olan Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı’nın (PCSAA) devamlılığı için sanatseverlere destek çağrısında bulundu.

Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı; performans sanatının bilinirliğini artırmak, bu alan hakkındaki kaynakların ulaşılabilirliğini sağlamak ve performans sanatının eğitimi, gelişimi konusunda önemli bir misyon edindi. Türkiye ve uluslararası coğrafyada performans sanatına odaklı, ücretsiz erişime açık, her alandan araştırmacılar için oluşturulmuş canlı sanat kütüphanesi ve arşivi olan PCSSA’nın ilk hedefi ise kütüphanesinde 7000 adet kitabı bir araya getirmek. PCSSA bünyesinde kurulan, dijital platform üzerinden okuyucularla buluşan Performistanbul Yayınları ise Türkiye’deki performans sanatı alanında kaynak eksikliğini gidermeyi hedefliyor.

PCSSA’da şu ana kadar ise şunlar yapıldı: Performans sanatı alanındaki kitaplar araştırılarak 3000 yayınlık bir liste hazırlandı. Ardından yerel ve uluslararası kurumlar ve sanatçılarla iletişime geçilerek bağış yayın talebinde bulunuldu. Talepler sonucunda şimdiye kadar 140 adedin üzerinde kitapla beraber akademisyenlerden gelen tez, uluslararası performans sanatçılarından gelen makale, fanzin, kitapçık, kartpostal, el ilanı ve poster gibi basılı malzemelerin yer aldığı 1000'in üzerinde dijital ve fiziksel arşiv materyalinin yanı sıra LADA arşivinden aktarılan 100'ün üstünde performans dokümantasyonu bir araya getirildi.

Kurum tüm bunların sürekliliği için destek olacaklardan maddi bağış ve arşiv bağışı bekliyor. Maddi destekte bulunmak için bağışlarınızı Performans Sanatını Geliştirme Derneği’nin hesabına gönderebilirsiniz. Arşiv bağışı yapmak isterseniz de, canlı süreç ve performans sanatı konulu kaynakları öncesinde info@performistanbul.org mail adresinden paylaşarak ardından platforma ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Hesap bilgileri:
Banka adı: QNB Finansbank Hesap adı: Performans Sanatını Geliştirme Derneği IBAN: TR89 0011 1000 0000 0082 0814 70

0
1997
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage