18 NİSAN, PERŞEMBE, 2024

Pera Müzesi’nden 23 Nisan’a Özel Etkinlik Programı: “Zamanın Ötesinde”

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Çağdaş Drama Derneği iş birliği ile hazırladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bir etkinlik programını 21 Nisan Pazar günü Pera Müzesi’nde çocuklarla buluşturacak.

Yaratıcı drama tekniklerinin kullanıldığı “Zamanın Ötesinde” başlıklı programda, müzeyi etkileşimli bir şekilde keşfeden çocuklar, aynı gün saat 14.00’te Atta Festival’in Kabuk oyununu da izleme fırsatı bulacak.

21 Nisan Pazar günü saat 11.00-12.45 arasında eş zamanlı gerçekleşecek atölyelerde, müzenin her bir katını yaratıcı drama yöntemiyle deneyimleyen çocuklar, gezdikleri sergilerin izleyicisi olmakla kalmayıp, serüvenlerine de dahil olacak. Bir tanışma çemberi ile başlayan atölyeler, farklı yaş gruplarından çocukların farklı katlara çıkacakları ve her grubun müzedeki beş katın tamamını deneyimleyeceği şekilde kurgulandı.

7-8 yaş grubuna yönelik “Geçmişteki Gelecek” atölyesinde, yaratıcı drama yöntemlerini sergi katında deneyimleyen çocuklar, bu oyunlu tecrübenin ardından atölye katına inerek çeşitli malzemelerle gelecekte kendilerine bugünü hatırlatacak bir tasarım yapacaklar. 9-10 yaş grubuna yönelik “Burada ve Tam Şu Anda!” atölyesi ile 11-12 yaş grubuna yönelik “Zamanların Arasında” atölyesinin katılımcıları da aynı yöntemi izleyerek önce müzeyi yaratıcı drama yöntemi ile geziyor, ardından kendi “gelecek hatıraları”nı tasarlıyorlar.

Pera Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında aynı gün saat 14.00’te Atta Festival’in Kabuk adlı tiyatro oyununu çocuklarla buluşturacak. İKSV tarafından verilen Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü desteğiyle üretilen oyun, uzak diyarlardan gelen üç kardeşin bir an önce uyuyabilmek için verdikleri mücadeleyi anlatıyor.

​“Zamanın Ötesinde” programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
501
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage