18 EKİM, ÇARŞAMBA, 2023

Pera Film’den Cadılar Bayramı Seçkisi: “Ritmik Kâbuslar”

Pera Film, sonbahar gösterimleri kapsamında Cadılar Bayramı’na özel hazırladığı “Ritmik Kâbuslar” başlıklı programı 24-31 Ekim tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda sinemaseverlerle buluşturacak.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Film ve Video Programları, kökeni Pagan geleneklerine dayanan ve tüm dünyada popüler kültürün parçası hâline gelen Cadılar Bayramı’na özel mini bir seçki hazırladı. Karanlık estetiği, habis müzikleri ve dans sahneleriyle dikkat çeken hikâyelere odaklanan “Ritmik Kâbuslar” başlıklı seçkide, Jim Sharman imzalı kült klasik The Rocky Horror Picture Show ve olağanüstü sahne tasarımlarıyla korku sinemasının kilometre taşlarından olan Suspiria yer alıyor.

Korku ve bilimkurgunun müzikle harmanlandığı, o güne dek eşi benzeri görülmemiş kâbusvari bir müzikal olan The Rocky Horror Picture Show’un başrollerinde Tim Curry, Susan Sarandon ve Barry Bostwick yer alıyor. Jim Sharman imzalı film, ormanda yolunu kaybeden Brad ve Janet adlı iki gencin, yardım için kapısını çaldıkları Dr. Frank-N-Furter’ın şatafatlı şatosunda yaşadıkları çılgın deneyime odaklanıyor.

Ünlü yönetmen Dario Argento ve partneri Daria Nicolodi’nin birlikte kaleme aldıkları Suspiria, Amerikalı dans öğrencisi Suzy’nin Almanya’daki ünlü bir dans okuluna yatılı öğrenci olarak geldikten sonra deneyimlediği korkunç olaylar zincirine odaklanıyor. Goblin imzalı müzikleri ve Luciana Tovoli’nin olağanüstü görüntü çalışmasıyla korku klasikleri arasında özel bir yere sahip olan film, Nicolodi’nin yaşamından otobiyografik izler taşıdığı iddiasıyla da dikkat çekiyor.

“Ritmik Kâbuslar” programının biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

“Ritmik Kâbuslar” Gösterim Programı:

The Rocky Horror Picture Show / 24 Ekim Salı, 19.00 - 28 Ekim Cumartesi, 19.00
Yönetmen: Jim Sharman
Oyuncular: Tim Curry, Susan Sarandon, Barry Bostwick, Richard O'Brien
ABD, 1975, 100’, DCP, renkli / İngilizce; Türkçe altyazılı

Suspiria / 26 Ekim Perşembe, 19.00 - 31 Ekim Salı, 19.00
Yönetmen: Dario Argento
Oyuncular: Jessica Harper, Stefania Casini, Udo Kier, Flavio Bucci
​İtalya, 1977, 98’, DCP, renkli / İngilizce; Türkçe altyazılı

0
813
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage