24 ARALIK, CUMA, 2021

Peep Art Space’in İlk Sergisi “Hayatta Kalanlar”

Asmalı Mescit’te kentte kültüre yeni bir alan açma hedefiyle hayata geçirilen Peep Art Space, küratörlüğünü Aybala Yalçın’ın üstlendiği “Hayatta Kalanlar” başlıklı ilk sergisini 25 Aralık tarihinden itibaren sanatseverlerle buluşturuyor.

İmkânsızı hayal dünyalarıyla aşan sanatçıların temsillerinin bir araya getiren sergide 25 yerel sanatçının hayatta kalmaya yönelik yorumladığı eserleri yer alıyor. Sergide Aslı Çelikel, Başak Cansu Güvenkaya, Cansu Yıldıran, Cem Haşimi, Cihan Kılıç, Derya Kazan, Dilara Akbal, Edze Ali, Erdem Varol, Fatih Öztürk, Hamid Binandeh, İnanç Solak, Kübra Su Yıldırım, Muhittin Can, Oğuzcan Özyurt, Özgür Can Taşçı, Sami Berk, Sude Belkis, Sümeyra Yüce, Şahika A., Uzay Çöpü, Vardal Caniş, Yağız Yılmaz, Yavuz Öztürk ve Zeynep Keskin’in eserleri izleyicinin beğenisine sunuluyor.

“Selam sevgili hayatta kalanlar,

Zamanların içinde devinirken, herkesin başına türlü işler gelirken kentin kültürel ve sığınaksal alanını genişletsin gayesiyle açtığımız alanda ilk sergimizi gerçekleştiriyoruz.

Hayatta kalanlar, zorlukları ve karşısında konuşlanan umut takımyıldızlarını ve yığılan güçlüklere direnç gösterme hâllerine işaret ediyor. Sergi, hayatta kalmak ile köşesinden ve yakınından alaka kurmuş ve olmaz denilen şeyleri olmazın içinde hayal dünyalarıyla geçersiz kılmış sanatçıların bu mefhum ile oluşturdukları temsilleri topluyor. Böylece alandaki sergilenme süreci boyunca bu eserlerin ve ziyaretçilerin kendi olma deneyimleri arasında el yordamıyla bir işteşlik kurmak niyetindeyiz.

Bu maksat ile hayatta kalanlar sergisinde zamanların alüvyonunda ne kalmış ona bakmak, oradan birtakım taşlarla yanımıza gelmiş olan sevgili zaman ortaklarının işlerini özenle çerçevelemek ve ışıklandırmak istiyoruz.”

“Hayatta Kalanlar” sergisini 25 Aralık 2021 - 28 Ocak 2022 tarihleri arasında Peep Art Space’te ziyaret edebilirsiniz.

​Adres: Asmalı Mescit Mah. Sofyalı Sk. İliç Han No: 14/2 Beyoğlu/İstanbul

0
1746
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage