22 KASIM, SALI, 2022

Park Chan-wook’un Son Filmi Ayrılma Kararı 9 Aralık’ta MUBI’de

Dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nde yapan Park Chan-wook imzalı Ayrılma Kararı, 9 Aralık’ta MUBI’de gösterime girecek.

2004 Cannes Film Festivali Jüri Özel Ödülü (Grand Prix) sahibi İhtiyar Delikanlı (Oldboy, 2003), Kan Arzusu (Thirst, 2009) ve Hizmetçi (The Handmaiden, 2016) gibi filmleri ile tanınan Park Chan-wook’a Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü getiren Ayrılma Kararı (Decision To Leave, 2022) aşk, şiddet ve ihanet duygularının karmaşık ilişkisini yönetmenin kendine özgü yorumuyla izleyicinin beğenisine sunuyor.

​Güney Kore’de geçen film, bir dağın zirvesinden düşerek hayatını kaybeden bir adamın ölümü ile başlıyor. Söz konusu ölümün intihar mı, yoksa cinayet mi olduğu sorusu ise filmdeki gerilimin belkemiğini oluşturuyor. Bu çok katmanlı suç dramasında, soruşturmadan sorumlu dedektif Hae-joon (Park Hae-il) ile ölen adamın eşi Seo-rae (Tang Wei) karşılaştığı anda filmin seyri değişiyor. Seo-rae’nin katil olabileceğine dair şüpheler gitgide yoğunlaşırken, evli dedektifin maktulün eşine olan ilgisi de filme ayrı bir boyut katıyor. Filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=G1Dygmj1H9M

0
3644
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage