22 EYLÜL, SALI, 2020

Pandemiye Dair Acı Bir Reçete

Borusan Contemporary, yeni sezonu :mentalKLINIK sanatçı ikilisinin pandemi koşullarının değişime zorladığı sanat dünyasını masaya yatırdığı “Acı Reçete #02” sergisi ile açtı. Mevcut koşullar altında daha da önemli bir yer edinen “yeni normal” kavramına odaklanan sergi, performatif bir yerleştirmenin Borusan Contemporary’den 7/24 canlı olarak dijital platforma akan sonsuz ve tekrarsız hareketliliğinden meydana geliyor. Güncel hayatın değişen ritmine gönderme yapan hareketli formların, baştan çıkarıcı göz alıcı renklerin, aniden ortaya çıkan ışıkların şekillendirdiği farklı “bir dünya”nın kapılarını aralayan bu görsel yolculuk, izleyicileri zaman, mekân öğelerini soyutlayarak “hipergerçekliğin” ortasına çekmeyi başarıyor ve dijital estetiğin en güçlü silahı olan “yeni güzellik” anlayışını gündeme getiriyor.

Borusan Contemporary’nin Perili Köşk’teki ana galeri mekânına kurulan 8 adet robot süpürgesi ve simden oluşan Puff Out yerleştirmesinden oluşan sergi, çalışmalarını Brüksel ve İstanbul’da sürdüren :mentalKLINIK sanatçı ikilisini (Yasemin Baydar ve Birol Demir) Türkiye’deki sanatseverlerle buluşturuyor. Robotların pırıltılı, yanar döner renkli simlerle kaplı mekanda görev odaklı ve özerk hareketlerinden oluşan anlık ve çarpıcı desenleri, çevrimiçi sistemler aracılığıyla gerçeğe eşzamanlı olarak internete aktaran yerleştirme, izleyiciler tarafından dijital olarak takip edilebiliyor.

Borusan Contemporary’nin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından 7/24 canlı olarak izlenebilen sergi ve yerleştirme, hareketli kamera sistemi aracılığıyla aynı zamanda koreografik bir video aktarımı olarak da değerlendirilebiliyor.

Günümüzdeki gözetleme teknolojilerine, veri odaklı güvencesiz yaşamlarımıza, teknoloji ve servis odaklı öznelliğimizin yarattığı belirsizliğe karşı üretken, sorgulayıcı ve kışkırtıcı bir tavır olarak dikkati çeken ve küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği “Acı Reçete #02” İstiklal Caddesi’nde bulunan Borusan Müzik Evi’nin vitrininden de canlı olarak takip edilebiliyor.

​31 Ocak 2021 tarihine kadar izlenebilecek “Acı Reçete #02” sergisine buradan ulaşabilirsiniz.

0
2092
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage