16 EKİM, CUMA, 2020

Özgürce ve Bir Birey Olarak Varoluş Temsili

Zeynep Akgün’ün insanın beden-ruh dikotomisi ve bunun toplumdaki yerimizi şekillendirmedeki etkisini ele aldığı “Ruhun Kabuğu” isimli dördüncü kişisel sergisi Galeri 77’de sanatseverlerle buluşuyor.

Zeynep Akgün’ün insan bedenine odaklandığı “Ruhun Kabuğu” sergisinde yer alan yeni serisindeki gövdeler ve elbiseler, insanın maddesel olmayan yanını yani ruhunu kaplayan birer kabuğu temsil ediyor. Bu sergide kabuk kavramı içeri ile dışarıyı ayıran, sertliğiyle özü dış etkenlere karşı koruyan/kaplayan/çevreleyen bir metafor olarak karşımıza çıkıyor. Akgün, eserlerindeki figürlerle tüm sosyal kalıplardan sıyrılarak figürleri zaman ve uzay boyunca özgürce hareket ederek modern erkek ve kadınların bireyselleşme sürecinin evrensel birer sembolü hâline getiriyor. Akgün, sıcak ve dinamik gövdeler ile uçuşan kumaşlar ve boş elbiseler arasında bir kontrast kuruyor; aynı zamanda ten ve kumaş arasındaki ilişki, boş ve dolu gövdeler arasındaki farklılıklar, fizik ve metafizik ayrımıyla birleşince o tekinsiz ruh-beden ikiliğine işaret eden bir gerilimi açığa çıkarıyor. Akgün’ün eserlerinde, beden ve ruh tüm dünyevi ve sosyal boyunduruklardan kurtularak olmaları gerektiği gibi varoluyorlar: Özgürce ve birey olarak...

Zeynep Akgün’ün “Ruhun Kabuğu” isimli kişisel sergisi 15 Ekim - 14 Kasım tarihleri arasında Galeri 77’de ziyaret edilebilir veya sergiyi sanat tur olarak buradan gezebilirsiniz.

0
2047
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage