Ozan Bilginer’in “Hep Daha Az Anlıyorum” başlıklı kişisel sergisi, 15 Haziran’a kadar Belm’art Space’te sanatseverlerle buluşuyor.
Ozan Bilginer’in yeni sergisi “Hep Daha Az Anlıyorum”, anlama edimini serbest bırakmaya çalışırken sanatın gizemi ile serigrafi tekniğinin geçmişinden gelen içerikleri bir araya getirerek izleyici ile iletişim kuruyor.
“‘Hep Daha Az Anlıyorum’ sergisi, ‘içerik ve teknik’ eksenlerini kullanan bir diyalog üzerine kuruldu. Sanatın temellerinden olan ve birbirini besleyen eksenlerin zemini, Fransız şair, roman ve deneme yazarı Louis Aragon’un bir ifadesi ile şekillendi. Dada akımının öncülerinden olmuş ve sürrealizmin kurucuları arasında yer almış Aragon, hiciv ve alay gibi araçları kullanarak sanatın devrimci yanına vurgu yapmıştı. I. Dünya Savaşı’nın tahrip ettiği bir çevrede sanatçının elinden başka ne gelebilirdi? Ya günümüzde?
Serginin görsel içeriği, bir sanatsal/endüstriyel baskı tekniği olan serigrafi ile şekillendirildi. Günümüzde her ne kadar imgenin tekrar üretilmesi için bir araç olarak kullanılsa da baskı sanatı, ilk icat edildiğinde daha kutsal bir amaca hizmet ediyordu: bilginin dolaşımı. Hangi bilginin dolaşıma gireceğine bağlı olarak, propaganda afişlerinden ofis şablonlarına, kitaplardan tekstil illüstrasyonlarına kadar pek çok alanda işlev gören bu tekniğin esnekliği serginin içeriğiyle bir araya getirildi.”
Künye:
1. Wait Till The End Schoeller Durex 300 gr Üzerine 9 Renk Serigrafi Baskı 70 x 100 cm 2025 5/13 Edisyon
2. Vır Vır Acid Free 200 gr Kağıt Üzerine 4 Renk Serigrafi Baskı 50 x 70 cm 2025 6/17 edisyon + 3 EA
3. Etme Bulma Dünyası Schoeller Durex 300 gr üzerine 7 renk serigrafi baskı 70 x 70 cm 2025 6/16 Edisyon
4. Hep Daha Az Anlıyorum Schoeller Durex 300 gr Sulu Boya Kağıdı Üzerine 4 Renk Serigrafi Baskı 50 x 70 cm 2025 11/45 Edisyon