17 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2024

Orhan Umut’un “Gece Görüşü” Sergisi DG Art Project’te

Orhan Umut’un “Gece Görüşü” başlıklı kişisel sergisi, Zeynep Öztürk küratörlüğünde 18 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında DG Art Project’te sanatseverlerle buluşacak.

Orhan Umut’un resimlerinde yalnızlığın ve bırakılmışlığın rengine bürünmüş insanlar yer alıyor. Bu insanlar, her türden yabancılaşmanın ve insanilikten uzaklaşmanın dünyasında her nasılsa yaşama sevinçlerini koruyorlar ve umutlarını yeşil tutuyorlar. Bu sebeple kendilerine ait münhasır alandan çıkarak, kolektif bir üretim alanı olan sokağa taşıyorlar. Bu hâlleriyle güven veren, yatıştıran ve bizimle olan figürler olarak izleyici karşısına çıkıyorlar.

​Ana teması “Gece Görüşü” olan sergide, bazı şeylerin üstesinden gelemeyeceklerinin farkında olan kahramanlar, bir hayal unsuru olan gündüzü ve aydınlığı konuşmaya devam ediyorlar. Onların bir arada olmaları, ef ve püf kumpanyasıyla özelleştirilmiş hayata karşı bir reddediş ve mekân anlayışına katkı olarak görülebilir. Sanatçının eserlerinde somut gözlemlerle kavramsal düşüncelerin buluştuğu bir dünya izleyici karşısına çıkıyor. Kültürel çeşitliliğin, yalnızlığın ve bırakılmışlığın renklerle bütünleştiği eserler; izleyicileri derin bir düşünceye ve duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

0
619
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage