05 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2021

Orçun Benli’nin Yeni Filmi “Gelincik” Netflix’te

Başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım’ın paylaştığı Gelincik adlı film 7 Mayıs’tan itibaren Netflix’te gösterime girecek. Yönetmenliğini Orçun Benli’nin yaptığı ve senaryosunu Şükrü Üçpınar ile birlikte yazdığı yeni filmi Gelincik, 90’lı yılların siyasi atmosferinde ve faili meçhullerin gölgesinde bir polisin hikâyesini ele alıyor.

90’lı yılların yargısız infazlar ve işkencelerle dolu karanlık, politik atmosferi üzerine kurulan filmin oyuncu kadrosunda Kaan Yıldırım, Ahmet Mümtaz Taylan, Hande Doğandemir, Nilperi Şahinkaya, Bülent Emrah Parlak ve İnan Ulaş Torun bulunuyor. 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında izleyiciyle buluşan Gelincik filmindeki performansıyla Ahmet Mümtaz Taylan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Daha önce de birçok projede birlikte yer alan Orçun Benli ve Şükrü Üçpınar hiçbir yerden destek ya da fon almadan, bugüne kadar sinemadan kazandıkları parayı ortaya koyarak filmin yapımına yurt dışında örnekleri olan bir yapım modeliyle başladı. Yapımcı Bulut Reyhanoğlu ve Kaan Yıldırım’ın da ekibe katılmasıyla Gelincik filmi hayata geçirildi.

Yusuf Ziya Benli, Orçun Benli ve Şükrü Üçpınar’ın yapımcılığını üstlendiği projede Bulut Reyhanoğlu ve Kaan Yıldırım executive producer olarak yer alıyor. Görüntü yönetmenliği Tufan Kılınç’ın, müziklerini Sertaç Özgümüş’ün yaptığı filmin kurgusu ise Fırat Terzioğlu’na ait.

​Yapımını Uzak Yakın Film’in üstlendiği Gelincik, 7 Mayıs tarihinden itibaren Netflix’te izlenebilecek.

0
2032
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage