04 ARALIK, ÇARŞAMBA, 2019

Ölümle Yüzleşmenin Çarpıcı Hikâyesi: Hiç

Vücut, Son Söz ve Yakınlık’ın yazarı Hanif Kureishi’nin bir adamın ölümle yüzleşmesini çarpıcı bir dürüstlükle anlattığı son romanı Hiç, Everest Yayınları tarafından yayımlandı.

Hiç; ölüme, arzunun doğasına ve cinselliğe dair saptamalarıyla hem sert hem de eğlenceli olmayı başaran nadir romanlardan biri. Kureishi’ye özgü kapkara bir mizahın hâkim olduğu romanın arka planındaysa sınırsız bir özgürlük döneminin sona ermesinin hüznü ve bir kuşağın iç hesaplaşmaları var.

​Bir zamanlar yakışıklı ve etkileyici bir erkek olan ünlü film yönetmeni Waldo, David Bowie’yle ve Joe Strummer’la takılıyor, tanıştığı bütün kadınları baştan çıkarıyordu. Ama artık yaşlı ve hasta bir adam. Geçmişte kalmış başarılarının izleriyle dolu Londra’daki dairelerinde ona karısı Zee bakıyor. Ama bir gün Waldo, tutkuyla bağlı olduğu karısının onu otuz yıllık arkadaşı Eddie’yle aldattığından şüphelenmeye başlıyor. Bu durumu sessizce sineye çekmeye niyeti olmayan yaşlı kurt bir plan yapıyor: Hainleri suçüstü yakalayıp şüphelerini doğrulayacak ve sonra da intikamını alacak. Üstelik bu plan onun başyapıtı da olacak. Ama bütün bunları tekerlekli sandalyeye mahkûmken yapması pek de kolay değil…

0
1299
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage