25 EYLÜL, CUMA, 2020

Odunpazarı Modern Müze’ye Uluslararası Ödül

OMM - Odunpazarı Modern Müze, 18th Museums + Heritage Awards (Müze ve Kültürel Miras Ödülleri) kapsamında Yılın Uluslararası Projesi ödülüne değer görüldü.

Müze ve kültürel miras alanlarında dünya çapında önemli girişimleri öne çıkarmak ve onurlandırmak amacıyla İngiltere’de verilen 18th Museums + Heritage Awards, bu yıl da çalışmalarıyla ön plana çıkan müzeleri desteklemeyi sürdürdü. Bu kapsamda geçtiğimiz gün çevrim içi bir törenle ödülleri sahiplerine veren kuruluş, 1 milyon Pound’un üzerinde yatırım yapılan Uluslararası Proje Ödülü’ne OMM’u değer gördü. 15 farklı kategoride verilen; MoMA, Oxford Müzesi, Royal Collection Trust gibi önemli kurumların da aday gösterildiği ödülü kazanan OMM, Türkiye’den bu ödüle değer görülen tek müze olarak da önemli bir başarı elde etti.

OMM Yönetim Kurulu Başkanı İdil Tabanca, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“OMM’un hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle Erol Tabanca, Rana Erkan Tabanca ve Cem Siyahi’ye teşekkür ederim. Onlar olmadan OMM’un olması mümkün değildi. Ardından müzeyi bir buluşma noktası olarak yaratan Kengo Kuma ve Yuki Ikeguchi’ye, ve genç yaratıcı ekibimize teşekkür ederim. Bu ödülün bizim için önemli olduğu kadar Eskişehir ve Türkiye için de büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Şu an içinde bulunduğumuz dönemde sanata ve kültüre çok ihtiyaç var. Biz kültürel bir diyalog ve yaratıcı ortam sunmak için yolculuğumuza başladık. Çabalarımızın fark yaratmasından ve ödüllendirilmesinden ötürü çok gururluyum.”

Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Erol Tabanca’nın kurucusu olduğu Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates’in (KKAA) tasarımıyla hayata geçirilen OMM, geçtiğimiz günlerde 1. yılını doldurarak süreç içerisinde binlerce insanı bünyesindeki sergi, etkinlik ve atölyelerle buluşturduğu duyurmuştu.

​Museums + Heritage Awards hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
2784
0
  • 25-09-2020
    0
    750
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 25-09-2020
    0
    881
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 25-09-2020
    0
    923
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage