16 ŞUBAT, SALI, 2021

O’Art’dan İlk Çevrim İçi Sergi “Şimdi 2021”

Odeabank’ın sanat platformu O’Art, 15 sanatçının, birçoğu pandemi döneminde üretilen eserlerinin yer aldığı “Şimdi 2021” başlıklı çevrim içi sergiyi sanatseverlerin ilgisine sunuyor. 15 sanatçıdan 30 çalışmanın yer aldığı sergide bugüne dair izler taşıyan eserler birçok farklı disiplinden resim, heykel, çizim, dijital modelleme, enstelasyon, hazır nesne-müdahale ile dijital ortamda sergileniyor.

Günümüz gerçekliğinin sanatçılar tarafından yorumlandığı çalışmaların yer aldığı “Şimdi 2021” adlı sergi, O’Art’ın gerçekleştirdiği mekân ile sanal ortam arasında yapılandırılan ilk dijital sergi olma özelliğini taşıyor. Sergi izleyicilere bugün küresel salgının sebep olduğu sürreal akışın yarattığı yeni gerçeklik kavramının, sanatçının hissi ve düşünsel kavrayışını nasıl etkilediğini deneyimleme fırsatı sunuyor.

Berkay Tuncay, Eda Aslan, Eda Gecikmez, Egemen Tuncer, Erman Gürcüm, Levent Kazgan, Mehmet Dere, Nejat Çınar, Özge Topçu, Sibel Horada, Sinan Borovalı, Soyhan Baltacı, T. Talha Okan, Taylan Sinan Yılmaz ve Zeynep Sümerval’ın eserlerinden oluşan sergide sanatçılar yapıtlarında uyum sağlamak zorunda kaldıkları bu yeni gerçekliği, onun getirdiği çelişkileri; farklı ruh halleri ve düşünce biçimleri ile ifade ediyorlar.

Serginin küratörü Begüm Güney Alkoçlar sergiyle ilgili şunları söyledi: Zamana tanıklık eden sanatçının kurduğu her tür ilişki, daima ‘şimdi’ ile ilişkilendiriliyor. Sanatçı, sanatın düşünsellik üzerine yapılandığı günden bugüne, kendini anlatmanın farklı biçimlerini aramaktadır. Bu arayışı tartışacak, zorlu bir kısıtlamayla oluşturulan seçkisiyle, sergi günümüz sanatında yeniyi yaratmanın olanaksızlığını sorgularken; yaratımdaki arayışı sembolize eden beyaza övgüde bulunuyor. Tekil bir renk tonu üzerinden gerçekleştirilen seçkinin altında yatan bu bilinçli indirgemenin, ‘yeni normal’ travmatik koşulları içinde süren yeniye ulaşma gayretine eleştirisi ince bir ironi taşıyor.”

​Yeni koşullara uyum sağlama ve yaratıcılık üzerine bir ilişkiyi irdeleyen “Şimdi 2021” sergisi mart ayının sonuna kadar http://odea.biz/Simdi2021 adresi üzerinden ziyaret edilebilecek. 

0
1877
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage