29 ARALIK, ÇARŞAMBA, 2021

NOKS Art Space’te Yeni Sergi: “Orada Olmak - Varlık ve Yankılanma”

NOKS Art Space, Simon Wachsmuth’un dört farklı film çalışmasında yer alan seslerden oluşan “Orada Olmak - Varlık ve Yankılanma” başlıklı sergisine 16 Ocak 2022 tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.

Sergide sesleri yer alan filmler 2007-2016 yılları arasında, İran, Türkiye, Güney Kore ve Hindistan olmak üzere dört ülkede çekildi. Filmlerin mevcut görsel bileşeninin seyirciye gösterilmemesi nedeniyle “Orada Olmak - Varlık ve Yankılanma”  sergisi maddesizleştirilmiş bir sergi hâline geliyor. Sergide, görüntü temelli işlerin (filmlerin) yalnızca seslerinin dinletilmesiyle, izleyicinin mekânları ve yerleri duyarak algılaması hedefleniyor.

İzleyiciyi kısmen eksik olan bir şeyin genel özellikleri üzerinde düşünmeye yönlendiren sergide izleyiciler görüntülerin yankısını takip ederek, sesin ve dinlemenin durumsal ve ilişkisel yönleri üzerinde düşünmeye fırsatı buluyor. Serginin tematik odağını tamamlamak için, görüntüleri oluşturma ve izleme sürecinde hayal gücünün potansiyelini ele alan başka bir ses çalışması da yer alıyor.

Yaşamını ve çalışmalarını Berlin’de sürdüren kavramsal sanatçı Simon Wachsmuth’un “Orada Olmak - Varlık ve Yankılanma” başlıklı yeni sergisini 16 Ocak 2022 tarihine kadar NOKS Art Space’te ziyaret edebilirsiniz.

Sergide sesleri kullanılan filmler:

İran - O zaman neredeydik, şimdi neredeyiz?
Türkiye - Parabasis
Güney Kore - Şimdiki Halde
Hindistan - Ağların Efendisi

NOKS Art Space: Talimhane Sokak No: 19B Yeldeğirmeni-Kadıköy/İstanbul

0
1203
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage