10 EYLÜL, CUMA, 2021

Nazlı Elif Durlu’dan İlk Uzun Metraj Film: “Zuhal”

Ödüllü kısa filmleriyle tanıdığımız yazar ve yönetmen Nazlı Elif Durlu’nun ilk uzun metraj filmi Zuhal, ilk kez 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda izleyici karşısına çıkacak.

Nazlı Elif Durlu ve Ziya Demirel’in senaryosunu birlikte kaleme aldığı, Anna Maria Aslanoğlu’nun yapımcılığını üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Nihal Yalçın, Sadi Celil Cengiz, Nur Sürer, Serpil Gül, Sencar Sağdıç, Aysan Sümercan, Burcu Halaçoğlu, Şebnem Sönmez, Çağdaş Ekin Şişman yer alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Sebastian Weber üstlenirken, kurgusunu Buğra Dedeoğlu ve Selda Taşkın, sanat yönetmenliğini de Osman Özcan yaptı. Filmin müziklerinde ise genç müzisyenler Alexander Lawrence ve Yusuf Tan Demirel’in imzası bulunuyor.

Film, başarılı bir avukat olan ve İstanbul’un merkezinde yalnız yaşayan Zuhal (Nihal Yalçın) adlı bir kadının evinin derinlerinden gelen bir kedi sesinin peşinde çıktığı çaresiz arayışı ve o güne dek yüzlerini bile görmediği komşularıyla yaşadığı absürt karşılaşmaları konu alıyor.

​istos film’in yapımcılığında ve Almanya’dan Jamila Wenske (Achtung Panda!), Türkiye’den Tanay Abbasoğlu (TN Yapım), Tolga Karaçelik (Karaçelik Film) ve Öykü Canlı’nın (Yumurta Yapım Sanat) ortak yapımcılığında gerçekleşen Zuhal, Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu, Özmen Foundation, Film Independent ve Asteros Film’den Kanat Doğramacı’nın katkılarıyla hayata geçti.

0
9825
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage