17 MAYIS, PAZARTESİ, 2021

“Nasipse Adayiz”a Belgrad Film Festivali’nden En İyi İlk Film Ödülü

Ercan Kesal’ın yazıp yönettiği, dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali’nde gerçekleştiren ödüllü filmi Nasipse Adayız, Belgrad Uluslararası Film Festivali’nden En İyi İlk Film Ödülü’nü kazandı.

Kesal’ın ilk uzun metrajlı filmi Nasipse Adayız, festival yolculuğuna devam ediyor. Bu yıl 49. kez düzenlenen Avrupa’nın köklü festivallerinden Belgrad Uluslararası Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde gösterilen film, festivalde En İyi İlk Film Ödülü’nün sahibi oldu.

Pandemi sebebiyle ödül törenine katılamayan Ercan Kesal duygu ve düşüncelerini bir videoyla festivale katılanlarla paylaştı. Ödül konuşmasında Kesal, Sırbistan’ın kendisinin hayatında özel bir yeri olduğunu, babasının okuması için aldığı ilk ciddi kitabın Ivo Andric’in Drina Köprüsü olması ve yıllar sonrasında Bir Zamanlar Anadolu filmiyle Sırbistan’a Emir Kusturica’nın davetlisi olarak gittiklerinde Kustirica’nın kendisine hediye olarak aynı kitabı hediye etmesinin kendisi için büyük anlamı olduğunu ifade etti. Bu önemli ödüle layık görüldükleri için çok mutlu olduğunu sözlerine eklerken tüm jüriye ve ekibine teşekkürlerini iletti.

​Ercan Kesal’ın genç bir doktor olarak Beyoğlu belediye başkan aday adayı olmasını anlatan aynı adlı kitaptan uyarlanan; oyuncu kadrosunda Ercan Kesal, Selin Yeninci, İnanç Konukçu, Muttalip Müjdeci, Nazan Kesal ve Valeriu Andriuta’nın yer aldığı Nasipse Adayız’ı Netflix’te izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=-JD6zdOWxO8

0
742
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle