27 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2022

Nadir Sönmez’in Tek Kişilik Yeni Projesi Diyarbakır’dan Sonra İstanbul’da

Nadir Sönmez’in CultureCIVIC Yerel Projeler Hibe Programı tarafından desteklenen tek kişilik projesi Diyarbakır.Turizm.Romantizm.Aktivizm, Istanbul Fringe Festival iş birliğiyle 29 ve 30 Haziran’da Kadir Has Sahne’de izleyiciyle buluşacak.

Diyarbakır’daki LGBTİ+ mücadelesinin yakın tarihini şehirdeki aktivistler, araştırmacılar ve sanatçılardan dinleyen Nadir Sönmez, Mehmed Uzun ve Baki Koşar kitaplarıyla Kürt edebiyatına giriş yapıyor. Gerçekleştirdiği sohbetlerden, romantik kaçamaklarından ve okuduklarından esinlenerek deneme ve öyküler yazan sanatçı, Diyarbakır’ı gezerek, şehri kamerasıyla kayıt altına alıyor. Sönmez’in Diyarbakır.Turizm.Romantizm.Aktivizm isimli tek kişilik performansı izleyiciyi otobiyografik anlatı ve video art kullanarak kurduğu siyah-beyaz ve edebi bir fantezi aleminde cinsellik, kimlik ve kültür üzerine beraber düşünmeye davet ediyor.

Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilen projenin danışmanlığını Atalay Göçer, Barış Işık ve Savaş Işık üstleniyor, müzikler ise Mert Kocadayı imzası taşıyor.

Istanbul Fringe Festival iş birliğiyle 29 ve 30 Haziran’da Kadir Has Sahne’de gerçekleştirilecek gösterimlerin ardından Nadir Sönmez’le proje süreci hakkında bir söyleşi gerçekleştirilecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek gösterimlere nadirfringe@gmail.com adresine mail atarak katılabilirsiniz.

Oyun gösterim tarihleri:
29 Haziran Çarşamba - 18.00
29 Haziran Çarşamba - 20.30
30 Haziran Perşembe - 20.30

0
2525
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage