16 OCAK, PAZAR, 2022

Nadir Sönmez’in “Heteroseksüellerin Oğulları” Oyunun Okuması Paris’te Sahnelendi

Oyuncu, yazar ve yönetmen Nadir Sönmez, Fransızca yazdığı ilk oyunu Heteroseksüellerin Oğulları’nın okumasını Paris’te sahneledi.

Nadir Sönmez, Fransız Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Paris Cité Internationale des Arts’ta düzenlenen ve tüm dünyadan 320 Frankofon sanatçının başvurduğu Trame sanatçı rezidansına kabul edilen on sanatçıdan biri oldu. Sönmez, rezidansının sonunda Les Fils des Hétérosexuels (Heteroseksüellerin Oğulları) metninin bir okumasını sahneledi. Nadir Sönmez’e oyununun okunmasına Sauvage (Vahşi) filmiyle tanınan Fransız aktör Eric Bernard ile oyunları Paris’teki Théâtre du Rond Point ve Londra’daki Royal Court Theatre gibi prestijli tiyatrolarda sahnelenmiş oyun yazarı Christophe Pellet eşlik etti.

​2020 Fringe Festivali’nde Erkek Cinayeti isimli dijital performans projesini gerçekleştiren Nadir Sönmez, Anadolu Kültür ortaklığında gerçekleştirilen ve Creative Europe tarafından fonlanan Borderline Offensive Projesi için Yeni Çıkanlar isimli bir kısa film yazdı, yönetti ve oynadı. Sönmez, Ama isimli ilk uzun metraj filminin ise post prodüksiyon çalışmalarını tamamladı.

0
1021
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage