10 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2024

“Mâzîden Âtîye Zarâfet” Sergisi Sadberk Hanım Müzesi’nde

Koç Holding ve Vehbi Koç Vakfı’nın desteğiyle, Sadberk Hanım Müzesi tarafından, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı anısına düzenlenen “Mâzîden Âtîye Zarâfet, Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminden Cumhuriyet’in İlk Yıllarına Kadın Kıyâfetleri” sergisi, 29 Ekim’e kadar sanatseverlerle buluşuyor.

iF DESIGN AWARD 2024’te ödüle layık görülen “Mâzîden Âtîye Zarâfet, Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminden Cumhuriyet’in İlk Yıllarına Kadın Kıyâfetleri” sergisi, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminden Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan dönemdeki kadın kıyafetlerinden oluşuyor. Müzik ve video enstalasyonlarının eşlik ettiği sergi kapsamında ziyaretçiler 19. yüzyılda saraylı ve şehirli kadınların, Avrupa modasını takip etmesiyle başlayan ve Cumhuriyet’in ilanıyla hız kazanan kıyâfet dönüşüm süreciyle beraber, kadınların çağdaş yaşamdaki rolleri ve elde ettikleri hakları kapsayan bir zaman yolculuğuna çıkıyor.

Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’nun yanı sıra Rahmi M. Koç Müzesi, İnönü Vakfı, Mutlu İlmen, Ayfer Neyzi, Ömer M. Koç ve Yapı Kredi koleksiyonlarından da eserlerin yer aldığı sergide, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e özel bir bölüm de bulunuyor. Latife Hanım, Mevhibe İnönü ve Afet İnan’ın elbiseleri ise ilk kez bir arada sergileniyor.

​“Mâzîden Âtîye Zarâfet, Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminden Cumhuriyet’in İlk Yıllarına Kadın Kıyâfetleri” sergisini 29 Ekim tarihine kadar Abdülmecid Efendi Köşkü’nde pazartesi günleri hariç 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

0
690
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage