28 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2021

Mutlu Beslenmek Mümkün Mü?

Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu ve MBSR eğitmeni Sema Özpekmezci’nin sağlıklı beslenmeyi katı kalıplardan kurtarıp, sürecinden mutlu olduğumuz beslenmenin mümkün olacağını anlattığı Mutlu Beslenme isimli yeni kitabı Küsurat Yayınları tarafından yayımlandı.

Sema Özpekmezci Mutlu Beslenme kitabıyla okuyucularını sıkışmış hissettikleri, kaybolduğunu düşündükleri anlarda şefkat, merhamet ve farkındalıkla kucaklıyor. Kitap okuyucuların ihtiyaç hissettikleri anlarda QR kodları okutup bölümlere, meditasyonlara ve egzersizlere özel olarak hazırlanan Sema Özpekmezci’nin seslendirdiği animasyonları izleme ve kitap boyunca bahsedilen durumları somut bir hâle getirme fırsatı sunuyor. “Mutlu Tarifler” bölümünde ekmekten krakere, börekten pudinge kadar yer alan tariflerle beslenmeyi eğlenceli hâle getirmeyi öğretmeyi amaçlıyor. Kitap sağlıklı yiyeceklerin de oldukça pratik hazırlanabildiğini ve enfes olduğunu aktarıyor. 

​“Neden Mutlu Beslenme? Çünkü beslenme; sağlıklı öğünlerle ama süreç boyunca mutsuz eden ve sağlıksız öğünlerle yani kilo/hastalık getiren ama süreç boyunca mutlu eden olarak ikiye bölünmüş durumda. Tüm bu ezberleri unutalım çünkü bunların ikisini birleştirerek; sağlıklı şeyler yiyerek de sürecinden mutlu olduğumuz bir beslenme sistemi kurulabileceğini söylüyorum. Mutluluk duyduğumuz beslenmenin, sürdürülebildiğine inanıyorum.”

0
889
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage