22 KASIM, PAZARTESİ, 2021

Mu Tunç’tan “Genç Rönesans”

Türkiye’nin ilk punk filmi Arada’nın yönetmeni Mu Tunç’un Youtuber, gamer, videographer, streaming platformlarından NFT kripto sanatına kadar, yeni dijital dünya düzeninde telif haklarına dair kaleme aldığı kitabı Genç Rönesans – Dijital Yaratıcıların Hayatta Kalma Rehberi, Karakarga Yayınları’ndan çıktı.

Tunç, kitapta “Gerçeğin çok kolay manipüle edildiği, yalan olanın hemen doğru kabul edildiği içinde yaşadığımız bu “hiper-normalite çağı”nda dijital yaratıcılar nerede konumlanacak?” sorusunun peşinden gidiyor, samimiyet ve cesaretle deneyimlerini okurla paylaşıyor.

“Dijital film yaratıcıları, Youtuber’lar, Tik Tok fenomenleri… Instagram ve Twitter’da çevrim içi kimliğimizin küratörlüğünü yapmak, hem gizliliğimize, hem güvenliğimize, hem de dijital her türlü eserimizin telifine karşı gelişebilecek tehditlere hazırlıklı olmak. Beklenmedik bir şekilde ve hızla oluşan, sınırları sürekli değişen dijital kast sisteminde yerimizi almak ve korumak. Bu baş döndürücü dijital Rönesans Çağı’na sıkı şekilde hazırlanmak isteyen yaratıcılar için kafa açıcı bir yol gösterici: Genç Rönesans – Dijital Yaratıcıların Hayatta Kalma Rehberi”

0
1422
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage