26 AĞUSTOS, CUMARTESİ, 2023

M.K. Perker’in “Yüz Yüze” Sergisi Pilot Galeri’de

M.K. Perker’in “Yüz Yüze” başlıklı kişisel sergisi 14 Eylül - 4 Kasım tarihleri arasında Pilot Galeri’de sanatseverlerle buluşacak.

M.K. Perker, tarihi en az 5.000 yıl öncesine uzanan bir sanat formu olan portreyi, kendine özgü yaklaşımıyla yorumluyor. Kimi tanıdık, kimi kurgusal bu portreler, zamanın kaydını tutarken, yüzün ardındaki bilginin peşine düşüyor. Pek çoğu popüler kültürün eşsiz bir parçası olan yüzlerin üzerimizdeki etkisini değerlendirmemize kapı açıyor. “Yüz Yüze” sergisi yüzlerden ilham alıyor.

Perker’in 30 yılı aşkın süredir ürettiği çalışmaları, geçmiş ile bugünü bir araya getirerek, hayal gücünün sınırlarını zorladığı benzersiz bir açık alan oluşturuyor. Kendine özgü yaklaşımı, çeşitli disiplinlerden ilham alarak oluşturduğu çalışmalarıyla Perker hem eğlenceli hem de düşündürücü bir popüler kültür mozaiği sunuyor. Geniş bir alandan ilham aldığı çalışmalarıyla sanatçı, popüler kültürün çeşitli yönlerine dokunuyor, eserlerinde geleneksel çizer pratiğini çağdaş anlatım ile harmanlayarak pratiğine yeni bir soluk getiriyor. Sanatçını çalışmaları, izleyicilere hem tanıdık hem de yenilikçi bir deneyim sunuyor.

​M.K. Perker, sergisindeki eserlerle ilgili şunları söylüyor: “Siyah beyaz ile çalışmak hep yanlış anlaşılır, sanki iki renk ile çalışılıyor gibi algılanır. Sonuçta iki renk vardır ama siyah beyaz ile çalışırken aslında tek bir renk, yani siyah kullanılır. Beyaz zaten oradadır. Bazen beyaz yok edilir, bazen de çapraz taramalar kullanılarak beyaz ile siyah karşılıklı ödün verir ve örüntüler oluşur. Ben biraz heykele benzetiyorum bunu. İki boyut, renk kabul edilmeyen bir rengin dahliyle üç boyuta dönüşür. Resim tamamlandığında sadece siyah kullanılarak rengarenk bir dünya ortaya çıkar.”

0
1314
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage