23 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2020

Minyatür Üzerine Çevrim İçi Konuşma Serisi Başlıyor

Suna ve İnan Kıraç Vakfı kültür kurumları Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, güncel sergileri çerçevesinde minyatür temalı yeni bir söyleşi dizisiyle sanatseverlerle buluşacak.

24 Eylül 2020 Perşembe günü saat 18.00’de Pera Müzesi’nin YouTube kanalı üzerinden takip edilebilecek ilk söyleşi kapsamında İstanbul Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen minyatür üzerine konuşmalar dizisinin ilkinde; 1 Mayıs, Ademler ve Havvalar, Güzel ve Çirkin (Aslan ve Ceylan), İbretnüma ve Falname serisiyle “Minyatür 2.0: Güncel Sanatta Minyatür” sergisinde yer alan sanatçı CANAN ile sergi kataloğuna Güncel Sanatta Bir İfade Aracı Olarak Minyatür başlıklı yazısıyla katkıda bulunan akademisyen Filiz Adıgüzel Toprak konuşmacı olarak izleyicilerin karşısına çıkacak.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde ziyarete açılan “Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler” sergisi ile Pera Müzesi’nin yeni sergilerinden “Minyatür 2.0: Güncel Sanatta Minyatür” başlıklı sergisi kapsamında gerçekleştirilecek olan ilk söyleşi, geleneksel minyatür sanatının tarih boyunca geçirdiği dönüşümü ele alacak. İzleyicilere minyatürün sanatının geçirdiği evrelerı ve bu süreçte edindiği yeni biçimsel özelliklere dair önemli veriler de sunacal söyleşi; minyatür resminin geleneksel örnekleri ile heykel, video, enstalasyon, tekstil gibi farklı mecralarda hayat bulduğu yeni formları da sanatseverlerin dikkatine sunacak. Sanatçı ve akademisyen gözüyle bu geleneksel türün ne anlama geldiği bir kez daha incelenirken Türkiye, İran, Pakistan, Hindistan, Suudi Arabistan, Azerbaycan gibi farklı ülkelerden 14 sanatçının eserlerini bir araya getiren “Minyatür 2.0” sergisinin dikkat çeken yönleri de değerlendirilecek.

İzleyicilerin Youtube Premiere üzerinden konuşmacılara soru da sorabileceği sanatçı CANAN ve akademisyen Filiz Adıgüzel Toprak’ın katılacağı ilk söyleşi, 24 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de Pera Müzesi’nin YouTube kanalı üzerinden takip edilebilecek.

​Pera Müzesi’nin YouTube kanalına buradan ulaşabilirsiniz.

0
2442
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage