09 MAYIS, PAZARTESİ, 2022

Mina’nın Çocukları “Kolektif ‘Yansıma’” ile CI BLOOM’da

Mina’nın Çocukları Projesi, “Kolektif ‘Yansıma’” sergisi ile Türkiye’nin çağdaş sanata odaklanan yeni fuarı CI BLOOM’da  10 - 11 Mayıs’ta ön izleme ve 12 - 15 Mayıs’ta ise genel ziyaretçiye açık olarak Tersane İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.

“Kolektif ‘Yansıma’”da yer alan dünyaca ünlü İran asıllı Amerikalı sanatçı Shirin Abedinirad’ın Pyramid isimli eseri Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) İstanbul Şubesi bünyesindeki Mina’nın Çocukları Projesi yararına CI BLOOM’da satışa çıkacak. 

11 kadın adına Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İstanbul şubesi bursiyerleri tarafından tasarlanan bir proje olan Mina’nın Çocukları, gerçekleştirdiği projelerle 10 - 14 yaş arasındaki ihtiyaç sahibi çocukların hayatına dokunmayı hedefliyor. Yaşamın her alanında disiplinlerarası kurguladığı projelerini sanat ile zenginleştirerek sesini ve amacını daha geniş kitlelere duyurmaya çalışıyor. Mina’nın Çocukları projesi, Eylül 2021’de Bodrum’da 11 sanatçının katılımıyla “Kolektif Hafıza”yı gerçekleştirdi, Ekim 2021’de ise Contemporary Istanbul’un Tersane İstanbul’da gerçekleşen 16. Edisyonunda “Kolektif Hafıza” seçkisinden bu proje için özel üretilmiş bir eserle yer aldı. Ardından Mart 2022’de 13. yüzyılda kız öğrencilerin yaşam-üretim alanı ve korunma amacı ile inşa edilmiş Trabzon Kızlar Manastırı’nda Ayça Okay’ın küratörlüğünde gerçekleşen “Kolektif ‘Yansıma’” ile sesini dünyada duyurdu.

Multidisipliner kavramsal sanatçı Shirin Abedinirad’ın Pyramid isimli eseri kadın birliği ile kurulmuş ve kadın dayanışması ile kolektif iyilik hareketi olarak ortaya çıkmış olan Mina’nın Çocukları Projesi ile çocukların ve burs vereceği sanat öğrencilerinin geleceğine dokunmayı amaçlıyor. Abedinirad’ın “Kolektif ‘Yansıma’”ya eklemlenen eserleri arasında Mevlâna Celaleddin Rumi’nin şiirsel anlatımının somut formları yer alıyor. Bu somut formlardan Pyramid, CI BLOOM’da satışa çıkarılarak ihtiyaç sahibi çocuklara gelişip, birey olma yolunda destek olacak.

0
1048
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage