07 KASIM, SALI, 2023

Mete Güner’in İlk Öykü Kitabı “Kopukluk” Okurla Buluştu

Kaleme aldığı çizgi roman ve öyküleri çeşitli mecralarda yayımlanan Mete Güner’in günümüz erkeklerinin dünyasından kesitler sunan öykülerinden oluşan ilk kitabı Kopukluk, Tekin Yayınevi’nden çıktı.

Mert Baran’ın çizimlerinin eşlik ettiği öykülerde Güner, karakterlerini şiddet gösteren erkek ya da bu dünyaya uyum sağlamayan erkek profilinin dışına taşıyor. Öykülerde günümüz erkekleri arasındaki arkadaşlığın, erkeklerin eksiklik hissinin ve utancının, şiddetin farklı görünümlerinin dünyasına dalıyor.

“Kopukluk’ta okuyacağınız öykülerin ortak özelliği ise karakterlerin, etrafında dönen dünyaya karşı geçmişte kurduğu hayaller. Karakterleri, anın hayallerinden ziyade, o berbat ya da şatafatlı anlarla buluşturan eskimemiş hayaller, hepimizin geçmişiyle güttüğü kavgayı da içselleştiriyor. Bu çatışma bizi konfor alanından çıkmaya davet ediyor. 

Okurun bu sayede, Mete Güner’in karakterleriyle güçlü bağlar kurması da olası. Çünkü hepimiz görkemli gelecek planları kurduğumuz en yıkık anlara sahibiz. Mete Güner de bunu çok iyi biliyor.” (Burak Abatay’ın kitap için kaleme aldığı önsözden)

0
904
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage