25 TEMMUZ, PAZAR, 2021

Meşher’den Sergilere Eşlik Eden Yayınlar

Meşher, sergilerin ele aldığı tema ve araştırma konuları hakkında inceleme alanları oluşturmayı hedefleyen yayınlarını sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Meşher’in sergi programına eşlik eden yayınları kapsamlı belgeleme işlevleriyle birer başvuru kaynağı niteliği taşıyorlar. Yayınlar Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki ayrı edisyon hâlinde hazırlanıyor.

Türkiye’nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi’nin kırk yıllık tarihinde gelişen ve zenginleşen kültürel birikiminin geniş kitlelerle buluşturulması amacıyla gerçekleştirilen ve Meşher’in üçüncü sergisi olan “Mâziyi Korumak: Sadberk Hanım Müzesi’nden Bir Seçki” ile aynı adı taşıyan kitabı yayımlandı. Kitap, Sadberk Hanım Müzesi’nin 19.000’i aşkın eserden oluşan kapsamlı koleksiyonunun Arkeoloji ve Türk-İslam sanatı bölümlerinden derlenen 200’ü aşkın çarpıcı eserin kılavuzluğunda, MÖ 6. binyıldan 20. yüzyıla uzanan geniş bir zaman diliminin öyküsü kronolojik bir akışla ele alıyor.

Alexis Gritchenko’nun İstanbul’a gelişinden 100 yıl sonra burada ürettiği çoğu suluboya olmak üzere guaş, karakalem ve yağlıboya eserlerinin derlendiği Alexis Gritchenko - İstanbul Yılları Türkçe ve İngilizce olarak yayımlandı. Sanatçının 150’den fazla eserinin kataloglanan kitapta sanatçının yaşamı ve tekniğiyle ilgili makalelerin yer alıyor.

Vehbi Koç Vakfı (VKV)’nın İstiklal Caddesi’ndeki yeni kültür ve sanat kurumu Meşher’in ilk sergisi “Kalıpları Aşınca: Mit, Efsane ve Masallarla Avrupa’dan Çağdaş Seramik” ile aynı adı taşıyan kitabı yayımlandı. Odağında mitlerin, efsanelerin ve masalların yer aldığı sergiyle ilgili makalelerin yer aldığı Kalıpları Aşınca: Mit, Efsane ve Masallarla Avrupa'dan Çağdaş Seramik isimli kitapta, üretim pratikleriyle ilgili 13 sanatçıyla yapılan röportajlara da yer alıyor.

Meşher yayınlarını Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yer alan 211 numaralı Meşher binasından veya kitap satış sitelerinden satın alabilirsiniz.

0
1086
0
  • 25-07-2021
    0
    750
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 25-07-2021
    0
    881
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 25-07-2021
    0
    923
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage