22 EKİM, PERŞEMBE, 2020

Merhaba Yabancı!

Beyza Boynudelik’in “merhaba yabancı!” isimli kişisel sergisi Büyükdere35’in yeni mekânında 22 Ekim (bugün) tarihinden itibaren sanatseverlerle buluşuyor.

Yeni solo sergisinde son yıllarda üzerine düşündüğü kentli bireyin, bugünün dünyasında kendisiyle, “öteki”yle ve doğayla kurduğu ilişkilere dair kurgusal bir evren yaratan Beyza Boynudelik, interdisipliner bir tavırla bu sergisini ele alıyor. “merhaba yabancı!” sergisinin kavramsal altyapısını ise içinde bulunduğumuz bu dönemin gerçeği haline gelen gözetleme ve gözetlenme olguları, yabancı olma meselesi, muğlak iletişim ve temas konuları oluşturuyor.

Beyza Boynudelik’e göre ironik bir şekilde temas, artık ancak bir arayüzün öte tarafından “öteki”ni gözlemekten geçiyor.  Bu çelişki dahil, eş zamanlı var etmeye soyunduğu karşıtlıkları da ele almak adına farklı tarihlerde ürettiği işleri yeni sergisine dahil eden sanatçı, zaman üstü bir anlayışın da peşinden gidiyor. Sanatçı sonuç olarak şu soruya varıyor: “Tek başına da olsa “yabancı”, deneyim ve tanıklıkları üzerinden “temas”ı yeniden tanımlarken, her şeye ve herkese ne kadar yabancı kalabilmektedir ki?”

​Beyza Boynudelik’in “merhaba yabancı!” isimli kişisel sergisi 22 Ekim – 21 Kasım 2020 tarihleri arasında Büyükdere35’in yeni adresinde görülebilir. 

0
2558
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage