22 MART, PAZAR, 2020

Merak Edenler Birlikte Yazdı: Meraklının El Kitabı

Eğitim Reformu Girişimi ile Çınar Yayınları’nın iş birliği ve Öğretmen Ağı’nın içerik desteğiyle hazırlanan, onlarca merak atasözü ve alıştırma içeren Meraklının El Kitabı - Merak Atasözleri ve Alıştırmaları yayımlandı.

Gökçe Yavaş Önal'ın resimlediği Meraklının El Kitabı, hem çocukların hem yetişkinlerin merak duygusunu besleyecek bir kaynak niteliği taşıyor. Kitapta yer alan alıştırmalar uygularken merak etmenin önemini gösteriyor.

Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG), Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nin desteğiyle Nisan 2019’da düzenlediği 16. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nın teması “Merak Edenler”di. ERG, bu temayla merak kavramının eğitimdeki önemini işlerken merakın kültürde ne kadar az yer bulabildiğini ve Türkçede merakı olumlayan bir atasözü olmadığını gördü. Bunun üzerine Türkiye’nin tüm “Merak Edenler”ine seslenerek kendi merak atasözlerini yazmalarını istedi. ERG’ye 2 bini aşkın atasözü iletildi. Bunlar arasından seçilenler Merak Atasözleri Kitabı’nda derlendi. Merak atasözlerinin yanı sıra ERG’nin yürütücülüğünü üstlendiği Öğretmen Ağı’nın Değişim Elçisi öğretmenleri sınıf içinde merakı teşvik eden alıştırmalar tasarladılar. Bunları adım adım detaylandırarak, öğrencileriyle uyguladılar.

0
1718
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle