15 MAYIS, CUMARTESİ, 2021

Melih Fereli ve Laura Kuhn, John Cage’in Pratiği Üzerine Konuşacak

Arter’in “Dinleyen Gözler İçin” başlıklı sergisinin küratörü Melih Fereli ile John Cage Vakfı Direktörü Laura Kuhn 20 Mayıs Perşembe günü saat 19:00’da çevrim içi bir söyleşi gerçekleştirecek. Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında çevrim içi olarak düzenlenecek söyleşide John Cage’in çok yönlü sanat pratiği, kişisel yaşamı, ilişki ve iş birlikleri ele alınacak.

Herkesin yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortam yaratmayı hedefleyen Arter Öğrenme Programı, içinde yaşadığımız zamanı sanat aracılığıyla yorumlamaya yönelik etkinliklerini katılımcılarla buluşturmaya devam ediyor. Arter Kurucu Direktörü Melih Fereli ile John Cage Vakfı Direktörü Laura Kuhn’un söyleşisinde John Cage’in müzisyen, besteci, görsel sanatçı, yazar, şair ve felsefeci olarak sanat pratiğinden yola çıkarak, Kuhn’un Cage ile çalıştığı döneme dair tecrübelerine, sanatçının renkli özel yaşamına, aralarında Merce Cunningham ve David Tudor’ın da bulunduğu diğer sanatçı ve müzisyenlerle iş birliklerine ve Kuhn’un Cage üzerine yakın zamanda kaleme aldığı yayınlara odaklanılacak.

Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan ve küratörlüğünü Arter Kurucu Direktörü Melih Fereli’nin üstlendiği “Dinleyen Gözler İçin” başlıklı grup sergisinde çoğu müzikle güçlü bir bağ kuran 23 eser bulunuyor. John Cage’in müzikte olduğu kadar tüm sanatsal üretiminde sessizlik, belirsizlik ve rastlantısallığı bir arada kullanan deneysel yaklaşımını ve Fluxus sanatçılarını referans alan sergi, ses içeren az sayıda eserin tamamen sessiz yapıtlarla aynı mekânda buluşturulması yoluyla gerçeklik ve hayal gücü arasında salınan düşünsel bir sarkaç yaratmayı hedefliyor.

Melih Fereli ve Laura Kuhn söyleşisi İngilizce olarak gerçekleşecek daha sonra Türkçe altyazı ile YouTube kanalında yayımlanacak. Söyleşi hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Künye:
1- Sol:John Cage, Déreau #31, 1982 Sağ: Partisyonsuz Beste (Thoreau’nun 40 Deseni): On İki Haiku, 1978, Arter Koleksiyonu, "Dinleyen Gözler İçin" sergisinden, Fotoğraf: flufoto
2- Melih Fereli, Fotoğraf: flufoto
​3- Laura Kuhn, Fotoğraf: Roberto Massotti

0
1106
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage