16 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2022

Mehmet Öğüt’ün “Ateşin Gölgesi Yoktur” Sergisi Vision Art Platform’da

Vision Art Platform, Mehmet Öğüt’ün “Ateşin Gölgesi Yoktur” başlıklı kişisel sergisini 28 Haziran’a kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Küratörlüğünü Ezgi Bakçay’ın üstlendiği sergi, Mehmet Öğüt’ün uzun yıllardır geliştirdiği teknikle yaptığı ateş resimlerini ve yeni dönem işlerini izleyiciye sunuyor. Sanatçı taş, su, ateş gibi doğal unsurları olduğu gibi polaroid fotoğraf kağıdını, mekanik hareketi ve videonun dijital yüzeyini de aynı soruları derinleştirmek için kullanıyor. Sanatçı oyun alanını benzerlik ve benzeşmezlik, ışık ve gölge, rastlantı ve zorunluluk arasında kuruyor.

Mehmet Öğüt’ün tüm üretimini kat eden, dijital ifade biçimlerine de başvuran araştırmanın kaynağında, kıvılcım ve alevle boyadığı, kazıdığı, yonttuğu kâğıt işleri bulunuyor. Kültür denen şeyin mihenk taşı olan ateşle birlikte düşünmek ve eylemek Öğüt’ün sanatına antropolojik bir bağlam kazandırmış. Sanatçının çalışmaları mağara resimlerinden, batılı resim tarihinin kurucu mitlerine, kimyasal süreçlerden toplumsal örgütlenme biçimlerine kadar uzanan geniş bir alandan ilham alıyor. Başlık olarak seçtiği cümle izleyiciyi “insan elinin ilk mağaraya ilk bizonu çizdiği” andan günümüze insanın ateşe çıraklığının ve gölgesiyle savaşının gizli sürekliliğini izlemeye davet ediyor.

​Mehmet Öğüt’ün “Ateşin Gölgesi Yoktur” başlıklı sergisini 28 Haziran’a kadar Vision Art Platform’da ziyaret edebilirsiniz.

0
2219
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage