31 TEMMUZ, PAZAR, 2022

Matt Haig’in “Rahatlama Kitabı” Türkçede

Gece Yarısı KütüphanesiZamanı Durdurmanın Yolları ve İnsanlar ile dünya çapında üne sahip olan Matt Haig’in kendi deneyimlerinden öğrendiklerini, Marcus Aurelius, Emily Dickinson, James Baldwin gibi isimlerden edindikleriyle bir araya getirerek yaşamın iniş ve çıkışları üzerine kısa ve umut dolu metinler sunduğu kitabı Rahatlama Kitabı, Kıvanç Güney’in çevirisiyle Domingo Yayınevi’nden çıktı.

“Suyun Üstünde Kalmamı Sağlayan Düşünceler” alt başlığıyla yayımlanan bu kitap, zor günlerden çıkarılmış derslerin ve öyle zamanlarda biraz olsun iyi hissettirecek önerilerin bir derlemesi.

Zihnin zindanlar yaratabileceğini ama yanında anahtarlarını da verdiğini gösteriyor bizlere. Mutluluğun ancak “olmanız beklenenleri” bir kenara bıraktığınızda filizlenebildiğini hatırlatarak, yaşama telaşı arasında şöyle bir yavaşlayıp, var olmanın güzelliği ve tahmin edilmezliğinin değerini bilmeyi yüceltiyor. Bir dostun aklına, sarılmanın huzuruna –ve en kötü zamanlarda bile umudu hatırlamaya– ihtiyaç duyduğunuzda elinizde olmasını isteyeceğiniz bir kitap.

0
1945
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage