25 EYLÜL, CUMA, 2020

Maskeler Ne Anlatır?

Baksı Müzesi, yeni karma sergisi “Maske/Çağrışımlar” ile 25 Eylül 2020 tarihinden itibaren sanatseverlerle buluşacak. 20 sanatçı ve tasarımcının “maske” yorumlarını bir araya getiren sergi, açık kaldığı süre boyunca eşzamanlı olarak müzenin internet sitesi üzerinden de çevrim içi olarak izlenebilecek.

Prof. Hüsamettin Koçan, Feride Çelik, Banu Çarmıklı ve Özlem Yalım’dan oluşan bir sanat kurulu tarafından şekillendirilen “Maske/Çağrışımlar” sergisi, artık günlük hayatımızın bir parçası hâline gelen maskelerin insanoğlunda ne tür çağrışımlar yaptığı konusunu ele alıyor. Farklı sanatçılarda farklı anlayışlara neden olan kavram, ziyaretçilere ucu bucağı açık sonsuz sayıda çağrışım uyandıran oldukça ilginç işler vadediyor.

Konuyla ilgili serginin sanat kurulundan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer veriliyor:

“Bugün maske, belki de daha önce hiç olmadığı kadar gündemde, günlük yaşantımızın ta içinde… Maskelerimizin ardından iletişim kurmaya çabalıyoruz. Hayatımızın merkezinde maskeli konuşmalar, maskeli buluşmalar, maskeli vedalar var artık… Maskenin, aynı zamanda bir kavram olarak boyutlandırılmasını, sanatçı ve tasarımcılardaki çağrışımları ile yaratıcı eyleme konu edilmesini bu yüzden arzuladık.Bir grup sanatçı ve tasarımcıya çağrıda bulunarak, maskeyi en geniş anlamda yorumlamalarını önerdik. Böylelikle, yaşantımızda pek de olumlu nitelendirilmeyen bu nesneye ilişkin algının, farklı yorumlar ve dışavurumlar ile genleşmesini, zenginleşmesini hedefledik. “Maske/Çağrışımlar” sergisinin izleyiciler üzerinde yeni sorulara, farklı çağrışımlara yol açmasını diliyoruz.”

“Maske/Çağrışımlar” sergisi kapsamında sanatçılar Alp İşmen, Aykut Erol, Beyza Boynudelik, Enis Karavil, Felekşan Onar, Ferhat Özgür, Fırat Engin, Gülcan Şenyuvalı, Gülten İmamoğlu, Halit Berker, Hatice Gökçe, İrfan Önürmen, Mehmet Dere, Mehmet Kavukçu, Merve - Kerem Ariş (UNIQKA), Mike Berg, Mustafa Horasan, Özlem Süer, Sinan Logie ve Simay Bülbül’ün işleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kurumsal kimliği grafik tasarımcı Emre Senan tarafından gerçekleştirilen “Maske/Çağrışımlar” sergisi, Baksı projesinin 20. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 15 Mayıs 2021 tarihine kadar görülebilir.

​Baksı Müzesi’nin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

0
2681
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage