04 MAYIS, CUMARTESİ, 2024

Martch Art Project’ten İki Yeni Sergi

Martch Art Project, Meltem Sarıkaya’nın “İki Dudağın Dediği Olur” başlıklı kişisel sergisine 18 Mayıs’a kadar Pera lokasyonunda, Cenk Düzyol’un “Karamsarlara Müjde” başlıklı kişisel sergisine ise 25 Mayıs’a kadar Martch Piyalepaşa’da ev sahipliği yapıyor.

İki Dudağın Dediği Olur argo sözlüğünde özellikle kadınların kullandığı bir deyim olup sevilen kadının erkeğe istediğini yaptıracağını anlatmak için kullanılır. İki dudak ifadesi, kadının sözlerinin baskınlığını vurguladığı gibi, cinsel bir çağrışım da taşır. Sarıkaya’nın pratiğinde öne çıkan karikatürize anlayış, kimi zaman söz öbekleri hâlinde yerleştirmelerin içinde kimi zaman da resim kompozisyonlarında karşımıza çıkar.”

Melis Golar’ın “İki Dudağın Dediği Olur” sergisi için kaleme aldığı sergi metninden alıntı.

...Karamsarlara Müjde Cenk Düzyol’un sanat pratiğinin, zamanda sürekli olarak farklılaşarak, değişime uğrayıp günümüze kadar ulaşan, farklı tecrübelerle şekillendirdiği, bilindik hikâyelerini şahsına münhasır bir üslupla ele aldığı resimlerine odaklanır.

İzleyiciyi her şeyi söylemenin mümkün olduğu bir evrene dahil eder. Uzlaşılmış sosyal kabullerin sınırlarında bulunan, toplumsal eşitsizlikleri yeniden üreten ya da onları yıkmayı hedefleyen bir mizahın içinde bulunan izleyici, kendi mizanseninin de yaratıcısı olur.”

Ömer Uğurluoğlu’nun “Karamsarlara Müjde” sergisi için kaleme aldığı sergi metninden alıntı.

Künye:
1-2. Meltem Sarıkaya “İki Dudağın Dediği Olur”
3-4. Cenk Düzyol “Karamsarlara Müjde” 

0
447
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage