10 EKİM, PAZAR, 2021

Mariza 30 Ekim’de Zorlu PSM’de Konser Verecek

BBC’nin “Avrupa’nın En İyi Sanatçısı” ödülünü üst üste üç kez ülkesi Portekiz’e kazandıran ve Grammy Ödülleri’ne aday gösterilen ilk Portekizli sanatçı olan Mariza, 30 Ekim akşamı Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşacak.

Portekiz Devleti tarafından Portekiz kültürünü yurt dışında en iyi temsil eden sanatçı ünvanı alan Mariza, 1999 yılında efsanevi Fado şarkıcısı Amalia Rodrigues’in adını taşıyan vakıf tarafından “Fado'nun Sesi” unvanını aldı. Fado müziğinin dünya çapında en etkili isimlerinden olan Mariza, gerçekleştirdiği sahne performanslarıyla dinleyenleri melankoli ile huzur arasında bir yolculuğa çıkartıyor. Mariza müziğini şöyle açıklıyor: “Fado yalnızca bir müzik değil, bir histir. Üzücü değil melankoliktir. Ben bu müziği seçmedim, bu benim kaderimdi.”

​Portekiz geleneği Fado şarkılarını dünyaya ulaştıran ve tüm dünyada bir milyondan fazla albüm satışıyla Fado’nun önemli temsilcilerinden biri olan Mariza, 30 Ekim’de Zorlu PSM’de sahnede olacak. Konserin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
1361
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage