19 EKİM, SALI, 2021

Mamut Art Project 2021 Başlıyor

Mamut Art Project 2021, sergileme alanını ve içeriğini genişleterek 19 - 31 Ekim tarihleri arasında fiziksel ve çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Dokuz senedir devam eden güncel sanat etkinliği Mamut Art Project, 19 Ekim (bugün) Yapı Kredi bomontiada’da ve çevrim içi platformunda eş zamanlı olarak başlıyor. Türkiye genelinde bağımsız yetenekleri sanat profesyonelleriyle buluşturan ve süresiz danışmanlık sağlayan Mamut Art Project’te bu sene 43 sanatçının eserleri ve “Dreamscapes” adı altında özel bir seçki sanatseverlerle buluşuyor. Mamut Art Project’in bu seneki Proje Destekçisi ise Paribu oldu.

Yeni sergi tasarımı ile pandemi öncesi ve pandeminin ilk yılında yapılan uyarlamaların bir sentezini sunacak olan Mamut Art Project’te yer alan eserler Yapı Kredi bomontiada’nın bahçesi dahil olmak üzere üç farklı mekânında sergilenecek. 43 sanatçının 300’e yakın eserinden oluşan daha kapsamlı bir seçki ise eş zamanlı olarak mamutartproject.com adresinden izleyiciyle buluşacak. Ayrıca proje süresince Mamut’un sosyal medya kanalları üzerinden röportaj videoları da yayımlanacak.

Mamut Art Project 2021 edisyonunda, illüstrasyon sanatçıları, müzikle olan kişisel bağlarından yola çıkan hayali konser afişi projesi “Dream Gigs Illustrated”’i yürüten HOOD Base ekibi ile “Dreamscapes” adı altında özel bir sergi için bir araya geldi. +1 katkılarıyla, Hood Base küratörlüğünde düzenlenen sergide yaklaşık 28 illüstratörün müziğin görsel dünyasını yansıttıkları eserleri bulunuyor. Ayrıca “Dream Gigs Illustrated” projesinin devamı niteliğinde olan bir sürpriz de yer alıyor. Sergi Burak Beceren, Burak Tozkoparan, Bülent Gültek, Can Dağlı, Cins, Cosmicnutz (Selin Türkü Birben), Dilara Akbal, Doğa Can Ertürk, Ece Haskan, Efe Akarca, Erdem Yıldız, Hande Koçhan, Hürkan Alcan, Kübra Su Yıldırım, Mert Tugen, Merve Atılgan, Merve Yiğit, Murat Kalkavan, Ozan Atalay, Selin Çınar, Serçin Çabuk, Somonzi, Tolga Tarhan, Tuğçe Türksoy, Ufuk Barış Mutlu, Uğur Acil, Yiğit Yerlikaya ve Vardal Caniş’in eserlerinden oluşuyor. “Dreamscapes” sergisi Yapı Kredi bomontiada’da ve eş zamanlı olarak mamutartproject.com adresinden görülebilecek.

Mamut Art Project ekibi dokuz senelik tecrübesiyle Mamut Limited (Artists’ Editions) adı altında, sanatçıların sınırlı sayıda üretilmiş, edisyonlu çalışmalarının bulunduğu yeni bir proje gerçekleştirdi. Projede ilk olarak kendi alanlarında önemli işlere imza atmış fotoğraf sanatçılarının çalışmalarına internet sitesi üzerinden yayımlanacak, önümüzdeki aylarda da fotoğrafın yanı sıra baskılar ile üç boyutlu çalışmaları da yer alacak. Farklı alanlarda ve farklı tekniklerle edisyonlu eser üreten sanatçılarla çalışmayı planlayan Mamut Limited ayrıca fiziksel etkinlikler düzenlemeye, farklı iş birlikleri kurmaya ve danışmanlık hizmeti vermeye açık bir yapı olacak.

​Mamut Art Project’in bu yılki jürisinde; İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Can Altay, küratör, sanat tarihçisi ve yazar Necmi Sönmez, sanatçı Hale Tenger, sanat danışmanı Melis Terzioğlu ve Pilot Galeri kurucusu ve direktörü Azra Tüzünoğlu yer aldı. Mamut Art Project 2021’de sergilenecek işler arasında video başta olmak üzere dokuma ve yerleştirmeler dikkat çekerken seramik, illüstrasyon, dijital, fotoğraf, kolaj ve resim dahil olmak üzere pek çok alanda üretimler bulunuyor.

Künye
1. Dilara Akbal, "TSU!, My Home Is Where My Heart Beats", Dreamscapes Serisinden
2. Murat Kalkavan, "Jaar" Dreamscapes Sergisinden, 35x50 cm
3. Erdal Bilici - Picnic At Flatlands, Video Enstalasyon, 2021
4. Zeynep Özkanca - Celebration_7, Fine Art Baskı, 2020
5. Hüseyin Varaha - Family and Loyalty, Family and Loyalty. Tuval üzerine yağlıboya, 40x50 cm, 2020
6. İbrahim Sefa Tuna - "Fault Tolerant Beauty” seriesinden, 90x90
​7. Merve Atılgan, "White Rabbit", Dreamscapes Sergisinden, 50x70 cm

0
1527
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage