27 ARALIK, PAZARTESİ, 2021

“Louis Wain’in Renkli Dünyası” Filmi 31 Aralık’ta Vizyonda

Benedict Cumberbatch’in ressam Louis Wain’i canlandırdığı Louis Wain’in Renkli Dünyası (The Electrical Life Of Louis Wain) filmi 31 Aralık’ta vizyona girecek.

Louis Wain’in gerçek hikâyesini anlatan filmde Benedict Cumberbatch’e, Altın Küre ve Emmy ödüllerinin sahibi Claire Foy eşlik ediyor. Oscar ödüllü yönetmen Taika Waititi ve müzisyen Nick Cave’in sürpriz rollerinin de olduğu filmde, Oscar ödüllü oyuncu Olivia Colman’da seslendirmen olarak yer alıyor. Will Sharpe’in yönetmen koltuğunda oturduğu, yapımcılığını ise Amazon Studios’un üstlendiği film, ülkemizde Filmartı dağıtımıyla sinemaseverlerle buluşacak. Filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

Vincent Van Gogh ile aynı dönemde yaşayan ve döneminin en yetenekli ressamları arasında gösterilen Louis Wain, Leonardo Da Vinci gibi iki elini kullanarak resim yapan dahi bir sanatçı ve aynı zamanda hasta eşi için her şeyi yapmaya hazır ince ruhlu biri. Kedilerin ressamı olarak bilinen sanatçı, rengarenk ve göz alıcı kedi resimleri ile tanınıyor.

​“Ressam, idealist, mucit, boksör... Louis Wain hayatı boyunca iki şeyi tutkuyla sever: hayatının aşkı, karısı Emily ve evlerine aldıkları sokak kedisi Peter. Emily’yi güldürebilmek için sayısız kedi tablosu yapacak kadar büyük bir aşk yaşar Louis Wain. Yaptığı bu kedi resimleriyle büyük bir başarıya ve şöhrete ulaşarak sadece kendi hayatını değil dünyadaki herkesin kedilere bakış açısını da değiştirir. Başına gelen sayısız talihsizlikler ve sıkıntılar süresince içinde fırtınalar kopan zihniyle de büyük bir mücadele yaşar. Fakat Louis Wain resimleriyle hayata tutunur. ‘Kedilerin Ressamı’ olarak dünyanın en ünlü ressamları arasındaki yerini alır.

0
4215
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage