08 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2021

Lirik Protest Bir Şarkı: “Yeni Bir Güne Şarkı”

Sarah Pinsker’in kaleme aldığı hayatı pandemiyle altüst olan bir müzisyenin dünyayı değiştirme hikâyesi Yeni Bir Güne Şarkı, Sevda Ertaş’ın çevirisiyle İthaki Yayınları'ndan yayımlandı.

Nebula En İyi Roman Ödülü kazananı ve Locus En İyi İlk Roman Ödülü adayı olan Yeni Bir Güne Şarkı, yolları rock’n’roll ruhuna sadık bir şekilde kesişen Rosemary ve Luce ile tanıştırıyor okuru. Luce bir rock gitaristidir ve son halka açık konseri de o verir. Bir süre kendini yeni normale alıştırmaya çalışsa da müzik ağır basar. Yasaklar nedeniyle yeraltı kulüplerinde çok az kişinin bildiği konserler düzenlenmektedir. Rosemary ise bu gizli konserleri veren grupları StageHolo isimli müzik şirketi için keşfetmekle görevlidir.

“ABD’de terör olayları ve ölümcül virüslerin sebep olduğu salgın bir anda patlak verince hükümet sokağa çıkma yasaklarıyla halkı “evde kalmaya” çağırır. Artık insanlar evlerinden sanal gerçekliğe bağlanarak yeni normallerini yaşar. Eğitim, toplantılar, konserler hatta bar buluşmaları bile “ser-âlem” adlı sanal dünyada gerçekleşir.”

0
1498
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage