31 MART, SALI, 2020

Leyla Gencer Belgeseli Online Erişime Açıldı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), yapımcılığını üstlendiği Leyla Gencer: La Diva Turca belgeselini online platformlar üzerinden ücretsiz bir şekilde izleyiciyle buluşturuyor. 20. yüzyılın en önemli opera sanatçılarından biri olan Leyla Gencer’in hayat hikâyesini anlatan belgesel, İKSV’nin YouTube kanalı üzerinden online olarak izlenebiliyor.

İKSV’nin bünyesinde yer alan Leyla Gencer Arşivi’ndeki belgelerden yola çıkılan; Gencer’i tanıyan ve onunla çalışma imkânı bulmuş birçok isimle yapılan söyleşiler sonrası ortaya çıkan Leyla Gencer: La Diva Turca belgeseli, birçok önemli sanatçıyı bir araya getiriyor. Yönetmenliğini Selçuk Metin’in gerçekleştirdiği belgeselin metnininde gazeteci Zeynep Oral, seslendirmesinde ise Halit Ergenç’in imzası bulunuyor. Selçuk Yöntem, Bergüzar Korel ve Mehmet Günsür de katkılarıyla belgeselde yer alıyor.

Çekimleri 2018 yılı boyunca Milano, Roma, Napoli ve İstanbul’da yapılan belgesele yazar Franca Cella, La Scala Tiyatrosu Akademisi Kurucusu Carlo Fontana, San Carlo Operası Yöneticisi Rossana Purchia, Sferisto Operası Sanat Yönetmeni ve Gencer’in uzun yıllar operalarında birlikte çalıştığı dekoratörü Pier Luigi Pizzi, Leyla Gencer Şan Yarışmalarına katılan 2006 finalisti, soprano Simge Büyükedes ile 2006 birincisi, soprano Nino Machaidze, 2008 finalisti mezzosoprano Asude Karayavuz, Borusan Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Rejisör Yekta Kara, La Scala Tiyatrosu Akademisi Müzik Departmanı Yöneticisi Daniele Borniquez söyleşileriyle katkıda sunuyor.

​Belgeseli buradan izleyebilirsiniz.

0
2755
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage