30 OCAK, CUMARTESİ, 2021

Leman Sevda Darıcıoğlu’nun “Come on bro!” Performansı "unboxing: masculinities*" Festival’de

Performistanbul’un sanatçısı Leman Sevda Darıcıoğlu, Ege yöresinden folklorik bir dans olan zeybekten referans aldığı yedi saat uzunluğundaki drag-king performansı “Come on bro!”yu Almanya, Osnabrück’te sergileyecek. 30 Ocak Cumartesi günü Türkiye saatiyle 14:00-21:00 arasında YouTube’dan canlı olarak seyircilerle buluşacak.

Türkiye'nin simgesel folklorik danslarından olan zeybek dansını referans alan “Come on bro!”, erkekliğin vücut jestleri ve hareketlerini ele alıyor. Cinsiyet, beden, taklit ve performatiflik arasındaki çizgileri ve milliyetçilik ile erkeklik arasındaki ilişkileri irdeleyen “Come on bro!” performansı, uluslararası performans sanatı platformu Performistanbul’un küratöryel desteğiyle gerçekleşecek.

Hochschule Osnabrueck'in Drama in Education programının dönem sonu festivali olan "unboxing: masculinities*" kapsamında bir dizi atölye çalışması, fotoğraf serileri ve drag performanslar gerçekleştirilecek. 29 ve 30 Ocak tarihlerinde yapılacak festival, toplumsal cinsiyet rolleri hakkındaki güncel tartışmalar bağlamında “erkeklik” terimine odaklanan festival, klişelerden kurtulmayı, sınırları bulanıklaştırmayı, cinsiyetin sınırlayıcı duvarlarından sıyrılmayı hedefliyor.

​Leman Sevda Darıcıoğlu’nun “Come on bro!” adlı performansını 30 Ocak Cumartesi günü Türkiye saatiyle 14:00-21:00 arasında buraya tıklayarak YouTube’dan canlı olarak izleyebilirsiniz.

0
1602
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage