19 OCAK, PAZAR, 2020

Latife Tekin’den Çocuklar İçin Bir Roman

Latife Tekin’in ilk kez çocuklar için kaleme aldığı romanı Altınçayır Vadisi’nin Çocukları, Mehmet Tekin’in resimleriyle, Can Çocuk tarafından yayımlandı.

Tekin, 11 yaş ve üzeri genç okurlar için kaleme aldığı romanda okurları çevre ve dostluk üzerine, destanlarla dolu yarı fantastik bir yolculuğa çıkarıyor. Altınçayır Vadisi’nin menekşe boyalı evinde annesi, babası, büyükannesi ve kedisiyle yaşayan Asinaz, can dostu Semagül’ün özlemiyle doludur. Babasının yıllar önce kaza geçirmesine neden olan altın madeni yeniden açılmış, pek çok aile vadiden taşınmak zorunda kalmıştır. Vadinin çocuk grupları Hayalciler, Bilimciler, Kuşçular ve Altıncılar oyunlarını sürdürür, yetişkinler maden konusunda ne yapacaklarını düşünürken, Asinaz’ın aklı Semagül’de ve günden güne suskunlaşan annesindedir. Aradığı cevapların onu zamanda bir yolculuğa çıkaracağından ise henüz habersizdir.

“Karanlık suların bastığı yuvalarına dönüyordu karıncalar, telaşla. Sen diyordun ki, ‘Vakit geldi, soluğunu tut, peşlerine takılacağız, bizi geçmişe götürecekler.’ Sonra siste kaybolup gidiyordun birden. Şaka yaptığını düşünüp arkandan saymaya başlıyordum, 110, 120, 130… Ben saydıkça aydınlanıyordu ortalık, çıkıp gelmeni beklerken titremeye başlıyordum. Bilmediğim bir dünyadaydım. Uyandığımda, acıyla yanıyordu kalbim. Karıncalar seni geçmişe götürüp, beni geleceğe bırakmışlar.”

0
1352
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage