25 MART, PAZARTESİ, 2024

Kütüphane Haftası’nda Kâğıttan Kitaba Cilt Atölyesi

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü (İAE)’nün, Kütüphane Haftası’nda kitapseverlere yönelik hazırladığı “Kâğıttan Kitaba: Cilt Atölyesi” başlıklı etkinliği 26 Mart’ta Pera Müzesi Öğrenme Atölyesi’nde gerçekleşecek.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün 60. Kütüphane Haftası kapsamında Eğitmen Enes Çinğay ile düzenleyeceği atölyede kâğıdın ve kitap cildinin tarihsel serüveni anlatılacak, bir kitabın ciltlenmesini ilk adımdan itibaren uygulamalı olarak görme ve deneyimleme imkânı sunulacak. Ayrıca geleneksel malzemelerle cilt yapım tekniklerini keşfeden katılımcılara el yapımı defterler hediye edilecek.

Çinğay, kitabı oluşturan sayfaların formalara dönüştürülmesini, bu formaların dikilmesini, dikildikten sonra cildin hazırlanmasını, isim ve bezeme programının yapılmasını ve yapıştırma işleminin ardından cildin preslenmesini gösterecek, ek olarak şiraze türleri hakkında bilgiler verip bir şiraze örecek.

​26 Mart Salı günü saat 15.00’te Pera Müzesi Öğrenme Atölyesi’nde gerçekleştirilecek “Kâğıttan Kitaba: Cilt Atölyesi” ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

0
509
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage