22 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2015

Kurumsal Sınırlardan Uzak, Tanımsız Çizgiler

Nondescript/ Tanımsız sergisi 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında Daire Galeri'de ziyaret edilebilir. Sergi çeşitli disiplinlerden altı farklı sanatçının nonfigüratif çalışmalarını bir araya getiriyor. Sergide yer alan çalışmalar şekil ve renk kullanımları ile öne çıkıyor. İzleyiciye sanatçının çalışması ile ilgili belli kuramsal sınırlarla yaklaşmıyor ve tanımlamalardan kaçınıyor.

Ahmet Duru doğanın döngüsel renklerini soyutlaştırdığı renk skalalarından oluşan çalışması ile sergide yer alıyor. Candan Öztürk ise sis ve buğu ile kaplanmış belirsiz ve oldukça küçük ebatlı iki manzara çalışması ile sergiye katılıyor. Kadın figürü kullanmasına alıştığımız Funda Alkan da bu sefer farklı olarak gri ve mavi tonlarındaki yuvarlak şekiller ile işlediği soyut çalışmasıyla seyirci ile karşılaşıyor. Deniz Dökmeoğlu mimari yapıların işlevlerini ve gerçekliklerini yitirecek kadar soyutlaştırdığı bir çalışması ile izleyiciyle buluşuyor.

Hayal İncedoğan ise bu sergide gösterilen serideki çalışmalarında, günümüzde artık pek sık kullanılmayan letterprint teknikle üretilen, genellikle çift anlamlı ve okunabilmesi oldukça zor olan bir kelime ve onun tersten yazılışı ile seyirciyi şaşırtıyor. Kaan Sofuoğlu, içerik ve niteliğin önüne geçen fotoğraf terminolojisine ait kelimeler ile isimlendirdiği ve dijital süreçlerle belirsizleştirdiği çalışmaları ile sergiye katılıyor.

Galeri adresi: Boğazkesen Cad. 76A Tophane İstanbul

0
4013
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage