19 TEMMUZ, PAZAR, 2020

Kurosawa’nın Masalsı Hikâyeleri

Japon sinemasının büyük ustası Akira Kurosawa’nın üç filmi Kanlı Taht (Throne of Blood / Kumonosu-jô), Rashomon (Rashômon) ve Judo Efsanesi (Judo Saga I / Sugata Sanshirô) Filmbox Arthouse tarafından 20, 22 ve 25 Temmuz tarihlerinde ekranlara taşınacak.

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yayın yapan Filmbox Arthouse, sinemanın efsane isimlerinin filmlerini izleyicilerle buluşturmaya Akira Kurosawa’nın filmlerinden yapılan üç filmlik bir seçkiyle devam ediyor. Seçki, izleyicilere Kurosawa dünyasının zaman içerisinde nasıl değişip geliştiğine dair de ilginç referanslar verecek. Bu kapsamda gösterilecek ilk film olan Kanlı Taht, kazanılmış bir savaştan sonra eşinin de tahrikleriyle sağ kolu Yoshiaki Miki ile birlikte Örümcek Ağı Kalesi'ni fethetmeye çalışan General Taketoti Washizu’nun hikâyesini; Rashomon bir samuray ve genç eşine karşı işlenen affedilmez bir suçu ve bu suç etrafında gelişen olayları; Judo Efsanesi ise judonun inceliklerini ve anlamını öğrenmekte zorluk çeken inatçı genç Sugata’nın, dövüş sanatı ile birlikte hayatın anlamını öğrenme çabasını izleyicilerin beğenisine sunacak.

Sinema kariyerine 1937 yılında görsel senaryo taslakları ve afişler için ressamlık yaparak başlayan Kurosawa, 1943 yılında çektiği ilk filminden öldüğü güne kadar birçok önemli projeye hayat verdi. Oscar komitesi tarafından Ömür Boyu Başarı Ödülü’ne de değer görülen yönetmen, 57 yıllık kariyerinde 30 filme imza attı.

Filmbox Arthouse tarafından gerçekleştirilecek film programı ise şöyle:
Kanlı Taht (Throne of Blood / Kumonosu-jô) - 20 Temmuz Pazartesi– Saat 21:10
Rashomon (Rashômon) - 22 Temmuz Çarşamba – Saat 14:40
Judo Efsanesi (Judo Saga I / Sugata Sanshirô) - 25 Temmuz Cumartesi – Saat 18:20

0
1863
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage