18 TEMMUZ, PAZAR, 2021

Küreselleşme Öncesi Dünyanın Müzikal Hikâyesi

Serbülent Şengün’ün küreselleşme öncesi gördüğü dünyayı müzikten sinemaya, giyim kuşamdan popüler eşyalara uzanan geniş bir alanda anlattığı Sesini Biraz Açabilir miyim? - Küreselleşme Öncesi Dünyanın Müzikal Hikâyesi adlı çalışması İletişim Yayınları’ndan çıktı.

Şengün, çocukluğunu 1980’li yıllarda geçiren birçok yaşıtı gibi Amerika ve Sovyetler Birliği arasında iki kutba bölünmüş bir dünyada doğan, zamanla bu kutuplardan birinin ortadan kalkıp dünyanın “küreselleşmesine” tanık olan biri. Onu yaşıtlarından farklı kılan önemli bir özelliğiyse çocukluğundan lise döneminin sonuna kadar dört ülke, altı şehir, yedi okul değiştirmiş olması: Stockholm, Ankara, Tel-Aviv, İstanbul, Gümülcine, Nürnberg. Birbirinden farklı birçok kültürle ve yaşam biçimiyle hemhal olan Şengün, küreselleşme öncesindeki dünyanın hikâyesini dönemin saç modelleri, giyim kuşam modaları, film ve dizileri, kahramanları, popüler eşyaları, spor etkinlikleri ve esas olarak bir tür müzikal tanıklık üzerinden aktarıyor.

Sesini Biraz Açabilir miyim?, okuru sayfalarda yer alan karekodlar sayesinde müzikli bir dünya tarihi yolculuğuna davet ediyor. 

0
1063
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage