27 EKİM, SALI, 2020

Küçük Bir Bahçe Düşü

​Almanya Büyükelçiliği Bahçesi, küratörlüğünü Attila Güllü’nün üstlendiği Ramazan Can, Serkan Demir, Erdal Duman, Buğra Özer ve Seval Şener’in eserlerini bir araya getiren “Küçük Bir Bahçe Düşü” başlıklı karma sergiye ev sahipliği yapıyor.

Ankara ve çevresinde yaşayan beş genç sanatçının heykel ve yerleştirmelerinden oluşan eserlerini sanatseverlerle buluşturan “Küçük Bir Bahçe Düşü” sergisi insanlara, onların unutmuş göründüğü yönü işaret ediyor ve hatırlatıyor. Sergi, bir zorunluluk sebebiyle düşlediğimiz şey hâlini alan açık hava ve doğada üç boyutlu sanatı deneyimleme fırsatı sunuyor. Can, Demir, Duman, Özer ve Şener’in eserleri dikkatimizi bizi çevreleyen doğaya yöneltmemizi ve bu meditatif bakışla esinlenme ve estetik duygularımızı zenginleştirmesini amaçlıyor. Sergi şu soruyu da sanatseverlere soruyor: “Bu mütevazı girişim acaba ileride insan yaratıcılığının ve gelişmesinin doğayla yapıcı ve saygılı bir ilişki kurması ve doğanın iyileşmesi -ve insanları da iyileştirmesi- konusunda yeni düş tohumları ekebilir mi?”

​22 Ekim’de sanatseverlerle buluşan “Küçük Bir Bahçe Düşü” sergisi 11 Kasım 2020 tarihine kadar Almanya Büyükelçiliği Bahçesi’nde ziyaret edilebilecek. Sergi 23 Ekim, 26 Ekim, 27 Ekim, 3 Kasım ve 5 Kasım tarihlerinde saat 15.00’te başlayacak turlarla da ziyaret edilebilecek. Sergi turuna katılmak için atilagullu@gmail.comadresine mail atabilirsiniz. 

0
5388
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage