29 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2020

Kozayı Ağır Ağır İşlemek

Contemporary Istanbul Vakfı, Büyükyalı Fişekhane’de bulunan yeni mekânı Cocoon’da düzenlediği sanat, kültür ve eğitim faaliyetlerinin ilkini Art On İstanbul Sanat Galerisi ile birlikte gerçekleştiriyor.

Yeni sanat mekânı Cocoon’da çalışmalarına başlayan kurum, ilk olarak Art On İstanbul Sanat Galerisi iş birliğiyle hazırlanan “Kozayı Örmek” isimli sergiyi 21 Eylül 2020 tarihine kadar Cocoon’da ziyaretçilerle buluşturuyor.

İstanbul’un kültürel mirasında özel bir yeri olan Fişekhane’de büyük bir dönüşüm meydana getirerek bu alanı kültür-sanat etkinlikleri için yeniden dizayn eden Contemporary Istanbul Vakfı, sanatçılara sunduğu olanaklarla da dikkat çekiyor. Kapılarını birçok farklı disiplinden sanatçıya açan kurum, sergi mekânında birbirinden bağımsız onlarca farklı üretime yer vererek hem izleyiciler hem de sanatçılar için sıra dışı bir ortaklık gerçekleştiriyor. Bu açıdan vakfın Cocoon’daki ilk karma sergisi “Kozayı Örmek”, heykel, yeni medya, fotoğraf, resim ve rölyef gibi birçok farklı alandan çalışmaları bir araya getirerek sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Hayatın sürekli yeniden inşa edilebileceğini ve insanın dönüşmek için kendi ile baş başa kaldığı zamanın, kurduğu yuvanın önemini vurgulayan “Kozayı Örmek”, izleyicileri çağdaş sanatçılar arasında oldukça uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Toplamda 16 sanatçının 70’e yakın işinin yer aldığı sergi, mekânın kendine has özelliklerinin korunduğu bir yerleştirme çalışmasıyla ziyaretçiler için çağdaş sanatın tarihi dokuyla birlikte sunulduğu eşsiz bir buluşma ortamı sağlıyor.

“Kozayı Örmek” sergisi kapsamında üretimlerine yer verilen sanatçılar:

​Ahmet Çerkez, Ahmet Elhan, Burcu Erden, Eda Soylu, Elif Kahveci, Erman Özbaşaran, Evren Sungur, Işıl Kapu, Lütfullah Genç, Mithat Şen, Oddviz, Olcay Kuş, Olgu Ülkenciler, Onur Mansız, Sencer Vardarman, Ülgen Semerci

0
1505
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage