09 EKİM, CUMARTESİ, 2021

Konuk Tasarımcı Programı Camekân’a Başvurular Başladı

İstanbul Tasarım Bienali tarafından genç tasarımcıların disiplinler arası ve bölgeler ötesi iş birlikleri geliştirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen konuk tasarımcı programı Camekân’a başvurular başladı. Programa 28 Ekim tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İstanbul Tasarım Bienali, Avrupa Birliği’nin Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II Hibe Programı’nın desteğiyle ve Karlsruhe Sanat ve Tasarım Üniversitesi (Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe [HfG]) ortaklığında yeni bir konuk tasarımcı programını hayata geçiriyor. Avrupa’dan ve İstanbul dışındaki Türkiye kentlerinden genç tasarımcıları bir araya getirecek olan Camekân isimli projede Avrupa ve Türkiye’den tasarım uzmanları da bilgi birikimlerini genç tasarımcılarla paylaşmak üzere programa katılacaklar. Program İstanbul Tasarım Bienali, tasarım, mimari ve çağdaş sanat alanlarında çalışan küratör ve Karlsruhe Sanat ve Tasarım Üniversitesi [HfG] Rektörü Jan Boelen ve FIELDS ortağı ve Bahçeşehir Üniversitesi öğretim görevlisi, tasarımcı Mevce Çıracı tarafından yürütülecek.

Genç tasarımcıların disiplinler arası ve bölgeler ötesi iş birlikleri geliştirmelerini hedefleyen programa, iyi derecede İngilizce bilen, üniversite öğrencisi ya da yeni mezun sekiz genç tasarımcı (dördü Türkiye'nin İstanbul dışındaki şehirlerinden ve dördü Karlsruhe Sanat ve Tasarım Üniversitesi’nden olmak üzere) seçilecek. 28 Ekim’e kadar yapılan başvurular arasından seçilen kişiler 22 Kasım’da duyurulacak. Seçilen tasarımcılar, 31 Ocak - 28 Şubat 2022 tarihleri ​​arasında İstanbul’da düzenlenecek dört haftalık bir konuk tasarımcı programına katılma hakkı kazanacaklar. Program hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
687
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage