22 MART, SALI, 2022

KOLİ Art Space’de Yeni Sergi: “Birbirimizin Huzurunda”

KOLİ Art Space, beraber co., Pelin Çağlar, Umut Erbaş ve Mihriban Tandoğan’ın işlerinden oluşan “Birbirimizin Huzurunda” başlıklı sergiyi 2 Nisan tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Melis Bektaş’ın küratörlüğünü üstlendiği “Birbirimizin Huzurunda” sergisi, yaşamın güvencesizlik ve kırılganlık içinden duyumsandığı bir zamanda beden ve kırılganlıkları bıraktığımız açıklıklar ve bağlantılar üzerinden yorumluyor. Sergi bize ait olduğunu hissettiğimiz ve bize ait olmayan bir dizi bakış açısıyla karşılaşılan bir alan oluşturuyor. Sergide sanatçıların sanatsal pratiklerinin genelindeki performatif ihlal; geçişlilik, geçicilik ve katmanlılığın yanı sıra beden, coğrafya, kültür, kimlik ve zihne dair yaşanabilirliği ve yaralanabilirliği ele alış biçimleriyle bir araya geliyorlar.

Serginin çıkış noktasını başkaları tarafından, bilinen ve bilinmeyen, uzak ve yakın, sosyal normlara göre, tarihsel olarak belirli koşullara göre şekillenen, sosyal ve politik kuruluşlarca ve çevresel faktörler tarafından hep yeniden inşa edilen beden kavramı oluşturuyor. Bedenin kamusallığını düşünürken “Birbirimizin Huzurunda” isminde birliktelik ihtimalini, birbirimiz olma fikrini sorunsallaştırıyor ve tartışmaya açıyor. Canlı bir paradoks ve yeni toplumsal ontoloji ihtiyacı içinde devam eden tartışmalar sergide fotoğraf, video ve resim üzerinden kırılganlığın ve yaralanabilirliğin izlerini sürüyor.

Beraber co., Pelin Çağlar, Umut Erbaş ve Mihriban Tandoğan’ın eserlerinin yer aldığı “Birbirimizin Huzurunda” başlıklı sergiyi 2 Nisan tarihine kadar KOLİ Art Space’de ziyaret edebilirsiniz.

0
1555
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage