21 NİSAN, PAZAR, 2019

Kino 2019 – Alman Filmleri Türkiye’de

German Films ve Goethe-Institut ortaklığında bu yıl beşincisi gerçekleşen “Kino 2019 – Alman Filmleri Türkiye’de” etkinliği, 30. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında izleyiciyle buluşuyor. Program kapsamında Ankara’da Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda Alman sinemamasının güncel ve öne çıkan yapımları gösterilecek.

Usta yönetmen Andreas Dresen’in imzasını taşıyan, Doğu Almanya’da 80’li yıllarda büyük üne kavuşan besteci ve şarkıcı Gerhard Gundermann’ı konu edinen Gundermann filmi Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşacak. Kino 2019 programında yer alan Doğu Almanya’ya dair diğer filmse Ingo Schulze’nin aynı adlı romanından uyarlanan Adam ve Evelyn.

Şubat ayında Berlin Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan Oray filmi, yönetmeni Mehmet Akif Büyükatalay ve yapımcısı Bastian Klügel’in katılımıyla 21 Nisan tarihinde gösterilecek.

Berlin Film Festivali’nin en iyilerinin de yer aldığı programda Angela Schanelec’e Berlin Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülü getiren filmi Evdeydim, ama, Nora Fingscheidt’in ilk uzun metrajlı filmi Oyunbozan, Edward Berger’in Üç Kardeş, Ulrich Köhler’in Odamda filmleri bulunuyor. Ayrıca festival kapsamında Werner Herzog retrospektifinde yönetmenin AguirreTanrının GazabıStroszekVampir NosferatuWoyzeck, FitzcarraldoYeşil Kobra filmleri izleyiciyle buluşacak. 

0
4252
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle